Přihlášení

Písecký Ráďa Smráďa má klip až od Aralského jezera. A chystá další cédéčko

7. 9. 2010 | PAVEL KRÁL | Diskuze (1) | Kultura

Písek – Ve čtvrtek 9. září se mohou návštěvníci zdejší „multižánrové“ kavárny U Vavřiny těšit na poněkud netradiční dvojkoncert. První se představí historkami a plzeňskými pověstmi opředená Démophobia, druhou část zajistí pro změnu místní (punk)rocker Radek Hudec, v muzikantských kruzích známý spíš jako Ráďa Smráďa (42). Jindy nespoutaný bigbíťák ovšem tentokrát usedne na barovou stoličku a nechá se doprovodit pouze akusticky. Nejen k akci, která začne o sedmé večerní a na níž je vstupné 80 korun, sdělil několik doplňujících vět...

O prázdninách jste představil svůj další videoklip, tentokrát k Písni pirátů, songu z letos vydaného CD Čaroděj. Byl skutečně pořízený u Aralského jezera, jak v něm zkraje anoncujete?
Ano, klip...lépe řečeno dokument byl skutečně natočený u Aralského jezera, tedy ve střední Asii. Jen já a Michal Šindelář (syn zesnulého „Dědka“ z Katapultu – pozn.aut.) jsme sjeli zbývající snímky tady v Čechách (smích).
Kde se ale vzala spojitost a kdo je autorem klipu?
Můj plzeňský kamarád Roman "Žebro" Pekař před nedávnem natáčel v území na hranicích Kazachstánu s Uzbekistánem dokument a když jsem byl pak u něho ve střižně, pouštěl jsem mu k tomu tuhle písničku. A tam jsme se shodli, že by se to dalo propojit. Nakonec z toho vznikl takový klip neklip. Nechalo se tam ale víc prostoru pro jeho původní záběry. Zdejší lidé jsou opravdovější a dodají klipu atmosféru. A také je na videu vidět, kam až člověk může zajít svými zásahy do přírody. Z Aralského jezera toho už moc nezbylo...
Ve čtvrtek půjde o dvoukoncert: vystoupí ještě kytarista Znouzectnosti Déma se svým projektem. Chystají se dvě separátní produkce nebo je za tím něco víc?
Na společném vystoupení jsme si domluvili s Démou. A jelikož jsme dlouholetí přátelé, vyřešili jsme to jedním telefonátem. Je dobré se sejít s pohodovými lidmi a ještě to spojit muzikou. My tam dáme dynamičnost a oni zase poetiku. Mohlo by jít o recept na hezký klubový večer.
Koho si pozvete jako doprodovod – tradičně nájemné muzikanty z punkových E!Eček nebo půjde o komorní záležitost s jedním kytaristou?
Na akustiku mě opět doprovodí Michal Šindelář a přijede i druhý kytarista Martin "Zakkiss" Juha. Oba jsou Plzeňáci, navíc spolu vystupují i v jiných projektech. Nám se ale líbí obě polohy hraní, tudíž budeme střídat unplugged s elektrickou částí. Prostě podle nálady a možností. Jen kluci z E!E tam nebudou. To ale neznamená, že na ně kašlu. Mají svoje koncerty a další povinnosti i vůči domovské skupině.
Část narozeninové "come-back" party, uskutečněné před letními prázdninami v píseckém Papíráku, byla taky akustická. Jde o trend a Smráďových živáků s Gangem - a nejen těch unplugged - zase přibude?
Momentálně opravdu nevím. Teď spolupracuji se zmíněnou plzeňskou sekcí. Navíc připravujeme další novou desku. A to by měl být dárek i pro naše přátele, kteří nás soustavně povzbuzují.

0
0

Diskuze k článku +

9. 9. 2010 (13:16)  –  Hanče Vrbatová

0
0

Hm,zajímavý. Nevěděla jsem, teď přijdu.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.