Přihlášení

Písecká kapela Jakofakt ? nesložila nástroje do klína, nezahálí a i CD bude!

16. 3. 2021 | Iveta Hodoušová | Diskuze (0) | Kultura

Folk-punkoví Jakofakt? se objevili před pár lety, aby oživili lehce stagnující píseckou hudební scénu. Nevšední propojení punku s folkem s příchutí irských lidovek v rockovém kabátě se zcela vymyká mainstreamu a potenciál má kapela velký.

Jakofakt? mají za sebou časy výborné, dobré,  a v současné době mrzké, jako všichni z této branže.

V loňském roce absolvovali desítky úspěšných koncertů, mimo jiné vystupovali s kapelami Wohnout, Tři sestry či Pirates of the Pubs. Naplánována byla letní i podzimní šňůra, ale to zůstalo už jen u plánů.

Adventní on-line přenos z Divadla Pod čarou, který byl jak na podporu divadla, tak pro spolek Naděje, byl sice fajn, ale bez živého publika to prostě není ono. Jaro letošního roku ve stejném módu, akce padají jako hrušky.

 Přesto je třeba být připraven!!!  Jakofakt? nahrávají první CD. Bohužel doba nedovoluje účast v profi studiu, a tak kapela nahrává přímo ve své zkušebně.

Jako producent byl osloven Honza Wdowyczyn (Naven, Závodní ovce, Beelee Beat…, Wdowa & kumpáni), který zároveň plní funkci supervizora. CD by mělo vyjít v plzeňském hudebním vydavatelství  Avik začátkem léta, kdy snad bude možno i koncertovat. Křest je naplánován na jednu z letních akcí.  Domluveno je zatím vystoupení 20. srpna 2021 v rámci 18. Mirotického setkání loutek a hudby, rodinného festivalu na mirotickém ostrově, který pořádá Láďa Loisa Tomeš se svým týmem. O týden později, 28. srpna, se představí  na zahradě píseckého KD jako součást městské slavnosti Dotkni se Písku. Určitě se také potkáme v Divadle Pod čarou a na dalších akcích, které jsou zatím rozjednané. Sledujte nás na FB a Bandzone.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.