Přihlášení

Paul Batto Jr. Vánoční turné

3. 12. 2012 | Ivo Voříšek | Diskuze (0) | Kultura

ve úterý 11. 12. 2012 ve 20 hodin v Kavárně U Vavřiny v Písku

Za doprovodu klavíristy Ondry Kříže vystoupí tento jazz-bluesový zpěvák, skladatel a kytarista původem ze Slovinska se sbírkou tradiční nadčasové klasiky - gospelu, spirituálu a vánočních standardů.

Narodil se v roce 1967 ve slovinské Lublani. Ač je znám především jako jazz-bluesový zpěvák, skladatel a kytarista, začal svoji hudební cestu zpíváním gospelu. Když v roce 1987 odešel z rodného Slovinska, usadil se ve Švýcarsku a deset let zpíval s americkou gospelovou skupinou ABC (A Better Country). Jak sám Paul říká: „…To pro mne byla nejpodstatnější zkušenost s hudbou. Od samého začátku jsem byl vychováván k postoji, že píseň musí mít ducha, musí inspirovat − nejen povrchní zábava, ale něco co mluví do duše. Tento postoj zůstal se mnou dodnes bez ohledu na styl hudby…“ Od konce 90. let žije převážně v Maďarsku a České republice a intenzivně koncertuje po Evropě. Vystupuje sólově, vede vlastní kapely a hostuje s jazzovými trii a swingovými orchestry. Zpívá blues, gospel a jazz. Natočil několik autorských desek (poslední z nich kritikou uznávaná Ain´t But One Way).
Paul se nedávno rozhodl vrátit ke svým kořenům − i když v trochu komornější podobě. Za doprovodu klavíristy Ondry Kříže vystupuje se sbírkou tradiční nadčasové klasiky − gospelu, spirituálu a vánočních standardů. Duo Batto & Kříž od roku 2009 odehrálo více jak 300 koncertů v 10 zemích. Po úspěšné sérii gospelových koncertů v Německu (2011) se v závěru tohoto roku uskuteční kromě českého i německé vánoční turné zpěváka.
Další informace na: www.myspace.com/paulbattojr nebo www.batto.org
 

(Zdroj: internet a agentura zastupující P. Batta)
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.