Přihlášení

Patrick A. Müller – mladý výtvarník z Wetzlaru ve Sladovně

3. 9. 2014 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (0) | Kultura

Společnost pro česko-německou spolupráci Písek a Sladovna Písek srdečně zvou na originální výstavu mladého výtvarníka z partnerského města Wetzlar. Patrick A. Müller se narodil v roce 1990 v Gießenu a již od svých 19 let pravidelně vystavuje v Hessensku, Lipsku, Postupimi, v loňském roce se prezentoval také v Brně. Od roku 2010 se navíc věnuje studiu grafického designu na Vysoké škole grafiky a knižní tvorby v Lipsku, současně je členem uměleckého spolku Wetzlarer Kunstverein e.V.

Patrick A. Müller – Figurativní malby

Nekonformní umělec se v Písku představí výstavou zaměřenou na „Figurativní malby“, kterou sám komentuje těmito slovy: „Na mých starších obrazech je vidět, že mne můj zájem dlouhodobě vede k radikální figuraci. Zjišťuji, že neexistuje jen radikální abstrakce v malbě a umění, ale také radikální forma figurativního umění. Určitá forma abstraktní malby dělá z obrazu objekt a reprezentativní povrch se zviditelňuje. Každý obraz potřebuje takto zpracovaný povrch, aby se lépe zviditelnil.“ Mladý umělec se zamýšlí nad smyslem své tvorby: „Co a čím jsou malby? Mohou změnit běh světa? A musí opravdu politicky něco měnit? Moje malby se ubírají jiným směrem. Je to vášnivá figurace, se kterou se divák může identifikovat.“

Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 9. září 2014 od 17 hodin v Malé galerii Sladovny Písek za přítomnosti umělce i dalších hostů z Německo-české společnosti ve Wetzlaru. Hudbou potěší písecká skupina Závodní ovce Petra Putny. Výstava se koná za podpory města Písku a Česko-německého fondu budoucnosti a potrvá do 5. října 2014.

Za Společnost pro česko-německou spolupráci Písek,o.s.

Magdalena Myslivcová

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.