Přihlášení

Otevřené pohybově-divadelní dílny ve Sladovně

19. 10. 2017 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Pro všechny, kteří se chtějí naučit základům veškerého vystupování či herectví a chtějí začít pracovat se svým tělem, připravila Sladovna pohybově divadelní kurzy pro mládež, ale také pro dospělé.

Dílny pro mládež (teenagery), které se konají každou středu od 17 do 19 hodin ve Vysokých trámech Sladovny, jsou pro všechny zájemce příslušného věku zdarma – jsou podpořeny z grantového programu města Písek.

Kurzy pro dospělé jsou zpoplatněny částkou 1700 Kč za semestr na osobu a konají se každou středu od 19 do 21 hodin také v sále nazvaném Vysoké trámy. Úvodní semestr trvá od 25. října 2017 do 31. ledna 2018 (celkem 14 lekcí).

Otevřené pohybově-divadelní dílny vede zkušený lektor MgA. Tom Kasprzyk, který se svému umění učil na Akedemii múzických umění v Praze (AMU), na Katedře pantomimy – po novém Katedře nonverbálního divadla.

„Díky AMU jsem měl tu čest poznat lidi, kteří mi ukázali důležitost nonverbálního herectví. Byli jimi například James Donlon (USA), Lionel Menard (Francie) či Bartłomiej Ostapczuk (Polsko). Na nonverbálním herectví je krásné to, že člověk nemusí skoro nic dělat. Je to umění postavení těla v prostoru a jemná práce s gestikou a mimikou,“ říká o svém oboru Tom Kasprzyk a pokračuje: „Každý velký herec tohle umění ovládá. V USA nebo ve Velké Británii je stále považováno za základ herectví, o čemž se pak můžeme přesvědčovat prostřednictvím jejich kinematografie.“

NONVERBÁLNÍ HERECTVÍ JE ZÁKLADEM VEŠKERÉHO VYSTUPOVÁNÍ

„Nonverbální herectví, jak ho učím já, je určené pro všechny, kdo si nemyslí, že herec je jen hercem, mim jenom mimem, tanečník tanečníkem a akrobat žonglérem. Je to moje oblíbená oblast, kterou učím, protože mohu pracovat s nadstavbou jednotlivých disciplín. Hojně využívám minimalizmus a maximálně pak prostor a rytmus. Velmi důležitá je práce v skupině a důvěra,“ nastiňuje Tom, který ve Sladovně zároveň působí jako jeden z herců v představení Děti Lví srdce, jak bude s účastníky dílen pracovat.

A co že bude vlastně náplní pohybově-divadelních dílen?

-          detailní práce se svým tělem, se svými gesty a se svou mimikou

-          zvládnutí a použití emocí a intencí pro veškerý pohyb

-          získávání důvěry při práci s partnerem nebo ve skupině

-          aplikace nonverbálního herectví

-          detailní práce s prostorem a rytmem jednotlivě i ve skupině

 

Kontakt / přihlášky: Petr Brůha  I  608 609 797  I  marketing@sladovna.cz

Recepce Sladovny: 387 999 997  I  recepce@sladovna.cz

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.