Přihlášení

Otevřené mistrovství ČR v Line Dance tento víkend

16. 5. 2016 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

Od pátku do neděle 20. – 22. května se v píseckém Kulturním domě koná první Otevřené mistrovství ČR v Line Dance. Akce je otevřená pro veřejnost a Toma Dvořáka z pořádající TCS Louisiana jsme se zeptali na podrobnosti.

Co bude mimořádného na prvním ročníku květnového mistrovství v Písku?

Česká republika zatím neměla žádnou asociaci, která by všechny tanečníky zaštítila, a tak Louisiana předloni iniciovala její vznik a postupně se rozrůstá o nové soubory a tanečníky. Společně zakládáme novou tradici mistrovství ČR v Písku.

Jak bude taková akce probíhat?

Veškeré dění se bude odehrávat v Kulturním domě a je otevřené pro veřejnost. I ti, kdo nesoutěží, si přijdou na své. Mohou od pátku až do neděle navštívit workshopy s pozvanými lektory. V pátek večer povedu školení pro lektory v rámci americké asociace, na workshopu je připravím na zkoušky. V sobotu pak proběhne vlastní soutěž. Pozvali jsme jen zahraniční porotce, což je záruka nezávislosti. Příjemně nás překvapilo, jak rychle nám přibývaly přihlášky účastníků, a navíc se nám přihlásili i Rakušané a Němci. Pro mě je to známka, že už je Písek známý a i zahraniční tanečníci sem rádi jezdí. Písek je dnes díky nám Mekkou Line Dance. Máme certifikace lektorů nejvyšších úrovní, zbytek republiky nás vnímá jako špičku. Ať zorganizujeme workshop nebo camp, všechno je hned narvané.

Jak tyhle obří akce zvládáte organizačně?

Louisiana je vynikající tým. Máme s organizací dlouholeté zkušenosti, všechno si zajišťujeme vlastními silami. Pro některé funkce jsme se vyškolili a tak ušetříme za odborníky. Docela mě pobavilo, když jsme byli na jedné zahraniční soutěži, kde organizace trochu vázla. Moji kolegové se na to podívali a hned věděli, kde je problém, a šli s tím pomoct.

Vaše soutěže jsou určitě dobrá vzpruha pro cestovní ruch v Písku?

Sám jsem si to počítal kvůli grantům. Když se v Písku ubytuje 300 cizinců, kteří jsou tu v průběhu čtyři dny, odhaduji, že jen v hotelích utratí nejméně 1,2 milionu korun. K tomu přibydou nákupy, stravování, taxíky atd. Tanečníci obvykle jezdí s celou rodinou nebo přáteli.

Jak hodnotíš spolupráci s píseckými hotely?

Kapacita je dostatečná, ale z některých hotelů máme stížnosti. V příštím roce už je našim hostům nedoporučíme. Problém je s bezbariérovými hotely, protože máme i soutěžní kategorii vozíčkářů.

Co doporučíš čtenářům, kteří po přečtení řádků dostávají právě chuť s tancem začít?

Louisiana sídlí v tančírně v Jitexu a má celoroční nábor, přijít může kdokoli, máme dokonce i děti ve věku 4 až 6 let. Chtěl bych všechny srdečně pozvat na TANEC PRO KAŽDÉHO ve středu 18. května od 18 hod v Palackého sadech. Bude to ukázková hodina Line Dance. Tanečníci TCS Louisiana a LDK Písek představí soutěžní tance jako například Waltz, Night Club, West Coast Swing a další. Line Dance je pro každého, kdo rád tančí. Nepotřebujete partnera. Přijďte si s námi zatančit.

 

Celý rozhovor s Tomem Dvořákem vyšel v květnovém čísle měsíčníku Písecký svět.

 

 

 

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.