Přihlášení

Ochotníci chystají letní představení

9. 7. 2020 | Jana Jiříková | Diskuze (0) | Kultura

Prácheňská scéna

Koronavirus a divadlo. Dvě věci, které se neslučují. S nástupem karantény bylo členům Divadelního spolku Prácheňské scény v Písku zřejmé, že se s diváky hned tak neuvidí.

Největší smůlu měla pohádka Červená karkulka, jejíž premiéra byla stanovena na 15. března. Musela být odložena. S blížícím se létem pak ochotníci s nadějí sledovali každé rozhodnutí vlády ve věci rozvolňování karanténních opatření. Z opatrnosti rozhodli, že letošní Zvíkovské divadelní léto se neuskuteční. Ale protože mají ochotníci potřebu se s diváky setkávat, nabídnou jim obnovenou premiéru hudební komedie Poprask na laguně 19. července ve 20 hodin na parkánech v Písku.

Dvě reprízy této komedie se pak uskuteční na hradě Zvíkov 31. července a 1. srpna od 21 hodin. Diváci budou mít možnost dopravit se v tyto dny s herci přímo na Zvíkov. Odjezd autobusu je tradičně stanoven na 18 hodin před Divadlem Fráni Šrámka v Písku.

V rámci Hradozámecké noci 28. a 29. srpna vystoupí na hradě Zvíkov strunkovický Ochotnický Spolek Strunkovice nad Blanicí a představí se ve středověkém sitkomu Rytířova dcera. Začátek představení bude ve 20:30 hodin. Všichni, kteří se podílí na realizaci představení, doufají, že diváci opět zažijí neopakovatelné kouzlo divadelního představení pod hvězdnou oblohou, a to jak na parkánech, tak v kulisách gotického nádvoří hradu Zvíkov.

 

Autor textu: Milan Kurstein

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.