Přihlášení

Oceňované představení Volní jako ptáci je opět ve Sladovně

14. 1. 2020 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Vstoupit na jeviště a vyzkoušet si magický divadelní prostor. Na to i další nevšední zážitky láká představení Volní jako ptáci, které se znovuotevřelo v písecké Sladovně.

Představení vytvořila Tereza Dobiášová ve spolupráci s italskou divadelní společností TPO. Poprvé se návštěvníkům představilo v listopadu loňského roku a určeno je především dětem od 10 let. Velký přínos ale může mít také dospělým jednotlivcům i celým kolektivům. 

Po dvouměsíčním hraní na podzim jsme měli několik dní intenzivní zkoušky a některé momenty jsme upravili podle zažité zkušenosti z podzimu. V týdnu je možné, aby se objednaly školy, a o víkendech se hraje od 17 hodin pro veřejnost, kdy doporučujeme rezervaci předem, pro skupiny dospělých je možné se objednat i v sobotu od 15h. Představení je určené dětem a dospělým od 10 let," upřesňuje ředitel Sladovny Adam Langer.

Vystoupení má tři polohy. Když návštěvníci přijdou, nejprve jeho část vidí, poté si projdou workshopem, ve kterém se naučí jednoduchou strukturu divadelního představení, které potom ve třetí části sami hrají. Jsme rádi, že se nám ve Sladovně podařilo otevřít divadlo a pracovat s divadelními principy. Experimentovat, hrát si a hledat v divadelním prostoru je úžasná zkušenost pro každého. Inspiroval nás příběh Ptačího sněmu, který zpracoval básník Attár, který žil na území dnešního Íránu ve 12. století. Další důležitý moment při vzniku tohoto představení je svázaný především s náctiletými, pro které bylo prvotně také určeno. A je jím snaha upozornit na přechodové období, kdy se z dětí stávají dospělí, v jiných kulturách byl tento zlom často spojován s různými rituály. Snažíme se tak i tímto představením připomenout důležitost tohoto věku a změn, které ho provází," pokračuje Adam Langer.

Tento projekt byl zařazen mezi dvanáct nejzajímavějších projektů za loňský rok, který originálním způsobem pracuje s publikem a byl prezentován v kině Edison v Praze v rámci pátého ročníku Středu zájmu: PUBLIKUM, který představil tucet inspirativních příkladů práce s publikem z různých oblastí kultury. 

Detailní informace o termínech i o možnostech rezervace naleznete na webu Sladovny. Představení je možné odehrát také na objednávku, například jako teambuldingovou aktivitu kolegů, nebo pro skupinu přátel. V letošním roce je možné představení Volní jako ptáci navštívit od 21. ledna až do poloviny března.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.