Přihlášení

MY OWN WAY with Vilém Veverka Trio

12. 2. 2021 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Vilém Veverka, světově proslulý hobojista, který se stále častěji a odvážněji pouští také do jiných žánrů, tentokrát v živém vysílání z Hudebního sálu Kulturního domu, představí svůj nejnovější projekt MY OWN WAY.

Tento nevšední online zážitek si nenechte ujít v sobotu 20. února od 17 hodin zde nebo na stránkách http://www.centrumkultury.cz.

K netradičnímu swingovému triu, hoboj – klavír – kontrabas, přizval špičkové muzikanty, klavíristu a skladatele Martina Hyblera (ten pro Veverku píše již od roku 2005) a zřejmě nejuniverzálnějšího kontrabasistu české scény Ondřeje „Mácu“ Štajnochra. Mimořádnou atraktivitu projektu MY OWN WAY podtrhuje dramaturgie, na kterou se posluchači mohou těšit. Interpreti provedou skladby autorů jako jsou Leonard Bernstein, George Gershwina, Henri Mancini, Paul Anka, Bob Thiele, Joseph Cosma, Ennio Morricone, Ástor Piazzolla i autorskou hudbu Martina Hyblera.

Sám Veverka o nové platformě říká: „Je to příběh čisté interpretační radosti, který děláme primárně právě proto, abychom posluchačům – ale i sami sobě – nadělili cosi, co by na klasické bázi nebylo představitelné. Zároveň jde o (ne)skutečnou potřebu vystoupit – tu a tam – z klasických mantinelů, respektive objevovat nový prostor pro realizaci představ a skrze to se tak navrátit k ryzí podstatě vztahu sdíleného zážitku z hudby.“

 

 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.