Přihlášení

Michael Wellner Pospíšil - Výstava v Prácheňském muzeu od 4. srpna 2012

27. 7. 2012 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (0) | Kultura

foto Jiří Strašek, vernisáž v Galerii Klatovy / Klenová

Prácheňské muzeum v Písku srdečně zve v sobotu 4.srpna v 18.00 hodin na vernisáž výstavy Michaela Wellnera Pospíšila pod titulem "Villes/Cities/Města - abstrakce po níž chodíme, aneb města, která nám mizí pod nohama." Vernisáž v nádvoří muzea doprovodí hudbou a zpěvem bluesový hudebník Paul Batto. Výstava potrvá od 5. do 29. srpna 2012. Irena Mašíková - Konštantová, kurátorka výstavy.

Abstraktní fotografie Michaela W. Pospíšila reagují na prvky města, které denně bez povšimnutí míjíme. Kolekce Villes, Cities, Města, uvedená v létě 2011 v galerii Imprimerie ve francouzském St. Pol-de-Léon, byla od 15. listopadu k vidění v malostranské galerii Millennium. V letošním roce ji v červnu uvedla Galerie Klatovy / Klenová ve výstavních prostorách purkrabství zámku Klenová.

Michael Pospíšil, generální ředitel Českých center, dříve režisér a scénárista, je známý i jako dětský herec, například ze Zemanova filmu Ukradená vzducholoď nebo Jasného Až přijde kocour. O svou vášeň pro fotografii se však výstavou Villes, Cities, Města dělí s veřejností poprvé.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.