Přihlášení

MEZINÁRODNÍ FESTIVAL STUDENTSKÝCH FILMŮ PÍSEK 2013

30. 9. 2013 | Martin Zborník | Diskuze (0) | Kultura

MFSF 2013

Ve dnech 4. – 6. října se uskuteční v pořadí již 13. ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů Písek 2013. Námětem letošního ročníku je „Evoluce filmu“ s mottem VÝVOJ NEZASTAVÍŠ. Připravili jsme program šitý na míru široké veřejnosti, ze kterého si snad každý návštěvník odnese nezapomenutelný zážitek a někdy, doufejme, až slastný pocit kulturního obohacení.

Těšit se můžete na studentské filmy, které do Písku doputovaly z neuvěřitelného počtu 29 zemí z celého světa. O těch nejlepších bude na 13. MFSF Písek 2013 rozhodovat pětičlenná porota jejímiž členy jsou: dokumentaristka Olga Sommerová, dramaturg Jan Gogola, polský režisér Piotr Zlotorowicz, finský kameraman Tommi Moilanen a anglický režisér Tomasz Pobóg – Malinowski.
Na programu je dále promítání vítězných snímků prestižního festivalu Ars Electronica, jehož letošní ročník se uskutečnil ve dnech 5. – 9. září v rakouském Linci.

Také doprovodný program je pro tento rok velmi bohatý. Na své si totiž přijdou i malé děti, kterým je věnován celý páteční den v Palackého sadech. Přebytečnou energii si děti mohou vybít na skákacím hradu Coca – Cola a poté si spolu se svými rodiči vychutnat divadélko O zatoulaných barvičkách, kde kromě zpěvu nebude chybět ani tanec. A jelikož si neříkáme „mezinárodní festival“ jen tak pro nic za nic, bude se mluvit anglicky! Chybět samozřejmě nesmí ani klasická lidová pohádka Popelka, kterou si pro Vás připravil loutkový divadelní soubor Studio dell´arte.

Pro ty, kdo by se chtěli něco zajímavého dozvědět, máme připravené inspirativní workshopy. Chtěli byste si z dovolené u moře přivézt nějaký neopakovatelný zážitek z mořských hlubin, ale nevíte, jak na to? Přijďte na workshop Martiny Balzarové a ponořte se s fotoaparáty do krás podvodního světa!


Dalším významným hostem bude fotograf Karel Steiner, pražský rodák, který v roce 1969 emigroval do Spojených států a v současnosti vychovává mladou generaci na pařížské Parsons School of Design. Přijďte se seznámit s touto mimořádnou osobností, s umělcem, který vystavoval svá díla v mnoha zemích světa – Itálii, Lucembursku, na Ukrajině, ale i ve Spojených arabských emirátech a Kolumbii.
Ani letos nebude v kavárně U Vavřiny chybět workshop společnosti EIZO. Ten jistě zaujme tvůrce vizuálních efektů.

Program třináctého ročníku již tradičně zahájí přednáška Seznam se bezpečně, na které se můžete těšit jak na film, tak na speciálního hosta, kterým je pro letošní rok Ben Cristovao!
Také k nám zavítá Tobogan. Přímého přenosu se můžete zúčastnit i vy v sobotu 5. 10. od 10:30 do 12 hodin v Divadle Fráni Šrámka. Jedním z mnoha významných hostů bude nová chlapecká kapela New Element.
Fanoušky filmové kritiky bezpochyby potěší filmový klub s Tomášem Pilátem, který do kina Portyč zavítá v neděli 6. října.

Jelikož je festival pořádán studenty, těšit se můžete také na bohatý večerní program, který ovládne hudba. Ben Cristovao, Indienami, Ille, The Háro, The Fialky nebo Circus Ponorka? Ti všichni si pro Vás ladí své hudební nástroje!

Staňte se proto i Vy součástí festivalu a spolu se studenty prožijte tři dny plné neopakovatelných filmových zážitků, zajímavých workshopů a nespoutaného večerního programu.
Nezaměnitelné kulisy města Písku doprovázené tóny končícího léta Vás  srdečně zvou!

 

a) AKREDITACE

KDE JI ZÍSKÁTE?

* DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – středa, 2. 10. 2013, na půdě Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku, Lipová alej 2068, Písek

* na VELKÉM NÁMĚSTÍ V PÍSKU (U Jůzků) u festivalového infostánku

* v PALACKÉHO SADECH, po dobu konání festivalu – pátek 4. 10. a sobota 5. 10. – vždy od 9:00 do 18:00 hodin u festivalového infostánku

* www.filmfestpisek.cz – akreditaci si pak vyzvednete bez čekání v kině Portyč, kde uhradíte příslušnou částku

CENA A DRUHY AKREDITACÍ

* STANDARDNÍ – 200 Kč, v ceně vstup na všechny doprovodné akce a koncerty v Divadle Pod čarou po celou dobu konání festivalu

* PRO SENIORY 60+ – 100 Kč, v ceně je zahrnut vstup na všechny doprovodné akce a koncerty v Divadle Pod čarou po celou dobu konání festivalu

* VSTUPENKA NA KONCERTY DO DIVADLA POD ČAROU – 150Kč/večer

* VSTUPENKA NA TOBOGAN, DIVADLO FRÁNI ŠRÁMKA – 60Kč

* VSTUPENKA NA FILMOVÉ PROJEKCE – 40Kč/ blok

 ! POZOR ! WORKSHOPY a DIVADLA PRO DĚTI jsou PŘÍSTUPNÉ ZDARMA!



b) TOBOGAN  – pořad Českého rozhlasu 2 Praha

KDY? 5. 10 .2013

V KOLIK? 11:00 – 12:00

KDE? Divadlo Fráni Šrámka

Každou sobotu přináší Český rozhlas 2 Praha přímé přenosy z Divadla u Hasičů na pražských Vinohradech. Moderátor Aleš Cibulka zjišťuje o známých lidech zajímavé informace, objevuje neobvyklé osobnosti nebo profese a připomíná posluchačům významná, ale třeba i zapomenutá, kulturní výročí.

TOBOGAN je vysílán živě, bez zásahu střihu a úprav.

NA LETOŠNÍM ROČNÍKU NAŠEHO FESTIVALU SI VYCHUTNEJTE PŘÍMÝ PŘENOS TOHOTO POŘADU V DIVADLE FRÁNI ŠRÁMKA!

HOSTY BUDOU SAMÉ VÝZNAMNÉ A ZAJÍMAVÉ OSOBNOSTI!

* MILOŇ TERČ (ředitel a majitel Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku)

* MAREK CICCOTTI (student Filmové akademie Miroslava Ondříčka)

* PETR BRUKNER (český herec, člen divadla Járy Cimrmana)

* KAREL ČABRÁDEK (významný český scenárista)

! SPECIÁLNÍM HOSTEM BUDE NOVÁ CHLAPECKÁ KAPELA NEW ELEMENT – JAN BENDIG, ONDRA HAVEL A PETR ŠIMŮNEK !




c) PODVODNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ A NATÁČENÍ

PŘIJĎTE SI NA FESTIVAL PRO NETRADIČNÍ ZÁŽITEK

Chtěli byste si z dovolené u moře přivézt nějaký neopakovatelný zážitek z mořských hlubin, ale nevíte, jak na to? Přijďte na workshop Martiny Balzarové a ovládněte svými fotoaparáty podvodní svět! O tom, že pořizovat fotografie a videa pod vodou je dnes naprosto běžnou činností, slyšel bezpochyby téměř každý. Málokdo z nás si však tuto lákavou aktivitu vyzkoušel na vlastní kůži. Není to tak dávno, kdy pod vodou mohli fotografovat jen ti, kteří měli dostatek peněz na drahé vybavení, nebo měli zlaté české ručičky, které dokázaly z „papiňáku“ vyrobit podvodní pouzdro na Flexaretu. Dnes je fotografování pod vodou, díky moderní finančně dostupné technice, otevřené všem. Jediné, co musíte udělat, je začít!
A S NÁMI MÁTE NYNÍ MOŽNOST!

Přednáška Martiny Balzarové zájemcům přiblíží nejen základy podvodní fotografie, ale také pootevře dvířka do tajů a zásad filmování pod vodou. Na závěr se dozvíte osvědčené tipy a triky, díky kterým získáte požadovanou kvalitu snímků z podvodního světa.




d) BESEDA S KARLEM STEINEREM – ČESKÝ FOTOGRAF ŽIJÍCÍ V PAŘÍŽI

KDY? 6. 10. 2013

V KOLIK HODIN? 16:30 – 17:30

KDE? KAVÁRNA U VAVŘINY

Pražský rodák Karel Steiner emigroval v roce 1969 jako šestnáctiletý do Spojených států. V New Yorku žil a pracoval patnáct let, studoval politické vědy a později fotografii, zde si také otevřel svůj první ateliér. Do Paříže se přestěhoval v osmdesátých letech minulého století, dodnes zde pokračuje ve své umělecké činnosti. Karel Steiner vychovává mladou generaci na pařížské Parsons School of Design. Jako profesor fotografie zde působí již od roku 1986 a jeho specializací je ateliérové světlo, blesk a velké fotografické aparáty. Přijďte se seznámit s touto úžasnou osobností, s umělcem, který vystavoval svá díla v mnoha zemích světa – Itálii, Lucembursku, na Ukrajině, ale i ve Spojených arabských emirátech a Kolumbii. V Čechách měl výstavy v pražské Galerii Vyšehrad a v Prácheňském muzeu v Písku.

NEVÁHEJTE, takovou osobnost nelze minout!

Více informací o festivalu na www.filmfestpisek.cz nebo na https://www.facebook.com/filmfestpisek

Těšíme se na Vás!

Váš tým 13. MFSF Písek 2013
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.