Přihlášení

Městskou slavnost 2011 bude dělat stejný pořadatel jako letos – návrhy výsledků 2.výzvy grantů

27. 5. 2010 | Martin Zborník | Diskuze (13) | Kultura

Městské slavnosti Písek 2009

Rada města Písek na svém jednání dne 13.5.2010 schválila a doporučila zastupitelstvu města ke schválení výsledky 2.výzvy grantového řízení na podporu kultury a cestovního ruchu. V opatření 4. se vybíral pořadatel Městské slavnosti 2011. Hodnotící grantová komise doporučila agenturu T.F.C., která však prokáže své pořadatelské schopnosti pro město Písku na letošních slavnostech v termínu 11.-13.6.2010. Zastupitelé ale budou rozhodovat o celé věci již 3.6.2010.

V přílohách přinášíme nezkrácené materiály týkající se radou města odsouhlasených výsledků 2.výzvy grantových programů města Písku na podporu kultury a cestovního ruchu v roce 2010. Zastupitelstvo města téměř vždy tyto materiály odsouhlasí bez jakýchkoliv zásahů. Na základě předchozích výsledků při projednání stejných grantových materiálů lze tedy předpokládat že zastupitelstvem města je velice pravděpodobně na své schůzi 3.6.2010 odsouhlasí.

Podrobné hodnotící tabulky jednotlivých grantových opatření je možné stáhnout zde.

Doplnění příspěvku 7.6.2010

Při projednání této otázky 3.6.2010 v zastupitelstvu města nebylo přijato žádné usnesení. Neprošel ani návrh předložený JUDr. Ondřejem Veselým (ČSSD) na odložení tohoto bodu na další jednání zastupitelstva, ale ani předkladatelem Mgr. Tomášem Duškem (ODS) navrhované schválení pořadatele před letošním realizací slavností. V praxi to ale znamená, že o pořadateli městských slavností „Dotkni se Písku“ v roce 2011 se bude znovu rozhodovat až na zářijovém jednání zastupitelstva. De-facto tedy bude realizován návrh opozičního zastupitele Ondřeje Veselého z ČSSD. Audiozáznam tohoto bodu jednání najdete v příloze.

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

8. 6. 2010 (15:53)  –  Myšulka

0
0

Tedy já tohle prostě nechápu…….jak se tohle může odsouhlasit a doporučit, když se zatím vůbec neprokázalo, že firma je schopna tuto akci zvládnout ke spokojenosti aspoň někoho. To se zase uplatní nějaká "tlačenka"?? Prosím Vás, vy zodpovědní písečtí zastupitelé, to by se opravdu nemohlo jednání o Píseckých slavnostech 2011 odložit o 14 dní, až bude jasné, jak úspěšné byly? Ale zase – pokud Slavnosti úspěšné nebudou a figuruje zde již zmíněná "tlačenka", potom se může říci, že už s tím nejde nic dělat a že je to odsouhlaseno, že????
Nezbývá než doufat, že se Slavnosti vydaří, firma se osvědčí a my se budem moci s rozjásanou, dychtivou tváří těšit na červen 2011 :-)

Odpovědět

9. 6. 2010 (09:21)  –  MZ

0
0

Článek byl doplněn o aktuální informace.

Odpovědět

9. 6. 2010 (10:49)  –  Iva

0
0

Naštěstí velmi rozumné a logické rozhodnutí.

Odpovědět

12. 6. 2010 (10:15)  –  petr s.

0
0

Tak vážení přátelé há byl včera na slavnostech a celý den jsem se bavil. Vynikající byla Bára Štěpánová, výborný byl i Progres a nakonce jsem juchal i na žbirku, což jsem sám nepředpokládal- slavnosti měly konečně ducha…Moc dobrý počin. A lidí jako smetí. Nejlepší klobásky mají na Fügneráku…

Odpovědět

13. 6. 2010 (10:36)  –  František

0
0

Musím tedy říci, že takhle špatné "slavnosti" jsem dlouho nezažil. HUdební program je subjektivní věc, i když orientace na poměrně starší publikum při zapomenutí na ty "mladé" je zřejmá. Zbytek programu…. Hisorická část mírně řečeno směšná a hodně low costová. Téma elektrifikace a Křižíka nenalezeno, bohužel:-( Rád bych hodnotil i něco jiného, ale on tam jiný program nebyl. Aaaa vlastně jsem zapoměl. Tisíce lidí čekající půl hodiny na začátek ohňostroje a to díky naprostým zmatkům nefungující produkce. Chraň nás bůh před agenturou, která před slavnostmi sice nikdy žádnou akci nedělala, ale znala se velmi dobře s pány konšely!

Odpovědět

13. 6. 2010 (12:32)  –  Dalin

0
0

S Františkem nemohu souhlasit a asi je nějak zaujatý – byli jsme s celou rodinou, užili si soutěž Písecký bakalář, Křižíka jsme potkali a byli i na výstavě cestou zvuku. Konečně produkce, která myslela nejen na hlavní podium a dala návštěvníkům šanci také nalézat drobnosti a pestrý program. nevím co by kdo chtěl, bylo hodně píseckých souborů a hlavně: lidi se veselili a bavili a bylo to na nich vidět.

Odpovědět

13. 6. 2010 (13:56)  –  Iva

0
0

Myslím, že všichni dobře víme kdo je "František".

Odpovědět

16. 6. 2010 (19:08)  –  čtenář PS

0
0

Letošní slavnosti byly svým programem bohaté a pestré, každý si mohl bybrat. Pamatovalo se na děti a to smysluplným programem. Pane Františku, hudbu kterou postrádáte vy, si mohou mladí najít na nesčetných letních i dalších festivalech. Tato akce je trochu o něčem jiném. Počasí také návštěvníkům přálo a že se bavili, bylo znát z celkové atmosfery. Poděkování patří všem, kteří nám program připravili.Doufejme, že se Písecká slavnost vydá napříště tímto směrem a bude se tato dobrá myšlenka dále rozvíjet.

Odpovědět

16. 6. 2010 (22:07)  –  Iva

0
0

Letošní slavnosti v globálu a ve srovníní s předcházejícimi dvěma lety, byly dobré. Velmi směšný je článek v PP pana Němce. Buďte, prosím, trochu soudný! Vy nemíte vůbec nic, tak nkritizujte.

Odpovědět

18. 6. 2010 (12:47)  –  petr s.

0
0

to iva: souhlasím s vámi. pan němec s klokočkou trochu neopatrně a buransky naznačili že pracují na organizaci velké bubliny jménem cipískoviště.ovšem jejich advent a mikulášská v rytmu hiphopu – to se jen tak nevidí. poetika žádná, kultura žádná a oslík kálel na nádvoří muzea mezi pouťové zboží jejich "řemeslného" trhu- jo kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten kritizuje ostatní

Odpovědět

18. 6. 2010 (18:11)  –  petr

0
0

"..kdo neumí, ten kritizuje ostatní .." přesně jako zde předvádíte vy dva

Odpovědět

18. 6. 2010 (18:23)  –  Iva

0
0

to Petr: Kdo vy dva? Myslíte pana Němce s panem Klokočkou?? Tak to jo!!!!

Odpovědět

19. 6. 2010 (02:59)  –  iva 2

0
0

tak jsem si to pročetla a myslím že věc se má jasně – mikušjak, klokočka, kadlčáková, koštová – jedna banda a proti druhá banda. Ale ta první jmenovaná banda má máslo na hlavě – advent byla naprosto nulová záležítost a cipískoviště s carminou buranou spíše buranskou dírou do rozpočtu města: kdo píše a jaké zastává názory je jsané. Co není jasné je zda zvítězí zdravý rozum a vkus nebo licoměrná zábava a paroubkovský nevkus.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.