Přihlášení

Městská knihovna Písek zahájila nový komunitní projekt Klub cestovatelů

7. 10. 2011 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Setkání klubu cestovatelů v MěK Písek

Klub cestovatelů je název nového projektu Městské knihovny Písek, kterým se snaží přispět k sociální integraci klientů sociálně terapeutických zařízení v Písku a okolí. Cílem projektu, který bude probíhat v rovině edukační, umělecké i sociální, je zapojení osob s kombinovaným postižením do aktivit knihovny jako veřejné instituce.

Knihovnice Milena Šírová seznamuje členy s Afrikou.Klub cestovatelů byl zahájen v pátek 30. září 2011, kdy účastníci projektu – klienti Chráněné dílny Horizont o.s., Denního a týdenního stacionáře Duha a Chelčického domova svatého Linharta - začali svou pomyslnou cestu v Africe. Na úvod pracovníci knihovny seznámili zúčastněné nejen s ukázkami afrického výtvarného umění a hudby, ale také se životním stylem původních obyvatel. Informace o Africe doplnilo zastavení u historického vývoje kořenů lidstva a ukázky bohaté flóry a rozmanité fauny tak, aby se účastníci projektu mohli inspirovat při výrobě etnických výtvarných artefaktů.

V průběhu roku 2011 a 2012 budou následovat další výpravy do ostatních světadílů a na ně bude navazovat výroba příslušných artefaktů, které bude moci písecká veřejnost shlédnout na výstavě v říjnu příštího roku. Vernisáž výstavy se uskuteční v rámci Týdne knihoven v roce 2012.

 

Kontakt:
Městská knihovna Písek
Alšovo náměstí 85
397 01 Písek
Tel: 382 214 385
http://www.knih-pi.cz
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.