Přihlášení

Městská knihovna Písek – Olga Walló – 3× ZNOVA

2. 11. 2016 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Pozvánka na prezentaci tří knih známé spisovatelky, překladatelky a dabingové režisérky Olgy Walló. Středa 9. listopadu 2016 od 17:30 v klubovně knihovny.

Odfoukněte tu mouchu nese podtitul dubbing street. Dabing je místo dosti tajuplné, autorka v něm strávila svůj činný život. V práci, podobně jako každý. Všichni dobře víme, že práce není jen místo, kde se vydělávají peníze k životu, práce je život sám. Místo boje, smutku, vzletu, vzteku, satisfakce, proher, sekundárních zisků… místo hodně silných pocitů.  Jenže málokdo o tom píše verše.  Možná se v nich naleznete i vy.

Láska k stáru je půvabné bibliofilské vydání knížky nevšedního obsahu. V šestnácti píše o lásce kdekdo, ale po dalších šestašedesáti?  To už bude asi trochu jiné? Opravdu to pro vás ještě anebo už není živé téma?  Žijeme tím přece… a nemluvíme o tom…

A pak je tu taková zajímavá dvojkniha. Dá se číst zleva doprava a zprava doleva taky.  Z jedné strany tu nalezne novelu Smysl vedlejší role. Jistá stará herečka tu vypráví  o jedné (fiktivní) inscenaci Krále Leara v jistém (fiktivním) divadle. Král Lear je hra jistého Williama Shakespeara. Obecně je pokládána za hodně dobrou, ale kdo si ji, k čertu, dopodrobna pamatuje? Překlad, který naleznete na druhé straně dvojknihy, vznikl pro potřeby dabingu jedné konkrétní televizní inscenace BBC. Zachovává tedy její dechový rytmus.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.