Přihlášení

Městská knihovna Písek letos otevírá nový studijní program virtuální univerzity

12. 6. 2014 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Logo VU3V

Letos otevírá městská knihovna, která je jedním z konzultačních středisek Virtuální univerzity třetího věku při České zemědělské univerzitě, nový šestisemestrový studijní program, jehož první semestr začne 9. října 2014. Tématem je Čínská medicína na naší zahrádce.

Pro další semestry si studenti volí témata sami z nabídky uvedené na stránkách http://e-senior.czu.cz/, která zahrnuje např. kurzy Lidské zdraví, Kouzelná geometrie, Etika jako východisko z krize společnosti, Potraviny a spotřebitel, Dějiny oděvní kultury, Baroko v Čechách a další.
 
Virtuální univerzita představuje novější formu univerzity třetího věku. Přednášky natočené vysokoškolskými lektory jsou zprostředkovány posluchačům prostřednictvím internetu. Po každé z nich následuje vypracování společného testu za pomoci vyškoleného lektora a diskuse. Podmínkou pro úspěšné absolvování semestru je účast na přednáškách a samostatné vypracování individuálních testů, na nichž si studenti ověřují své znalosti. Potřebným dovednostem pro práci na počítači se lze snadno naučit například v městské knihovně, kde je studentům-seniorům k dispozici připojení k internetu. Účastníkem studia může být osoba se statutem důchodce, invalidní důchodce, osoba kategorie 50+ (nezaměstnaní).


Cena kurzu v tomto semestru ( 6 přednášek) činí 360 Kč. Počet účastníků je omezen na 12, přednášky probíhají ve studovně městské knihovny ve čtvrtek dopoledne ve čtrnáctidenních intervalech. Registrace zájemců proběhne na základě písemné přihlášky a po zaplacení poplatku. Předběžně se můžete přihlásit v termínu od 16. června do 31. července 2014 ve studovně Městské knihovny Písek v 1. patře ve výpůjčních hodinách. Podrobnější informace získáte na www.knih-pi.cz nebo ve studovně u pí Dagmar Markové a Hany Týcové.
(tel. 382 201 820).

Městská knihovna Písek
Alšovo nám. 85
397 01 Písek

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.