Přihlášení

Matahari představí své Šapitó iluzí

20. 11. 2011 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Matahari

Po dvou letech se 26. listopadu 2011 v Divadle Pod čarou znovu představí kapela Matahari se zpěvačkou Žántí, jejíž expresívní rockový hlas je typickým poznávacím znamením energií nabitého souboru od jeho počátků v roce 2001. V rámci svého aktuálního turné Female tour 2011 si Matahari jako hosty pozvali spřízněné kapely Pankix a Dilated.

Matahari natočili několik videoklipů, které je možné vidět na TV Óčko. Umístili se hned v několika soutěžích jako například dvě 1. místa (cena poroty i diváků) na Broumovské kytaře 2005, semifinalisté Nové krve 2006 nebo semifinalisté Múzy 2006. Předskakovali kapelám jako Krucipüsk, americkým Dog Eat Dog, německým H-BLOCKX, Janě Kratochvílové nebo kapele Harmful, jejímž členem je Billy Gould z kapely Faith No More.

V roce 2007 přišla skupina s debutovým albem Jistota se houpá. Díky jeho netradičnímu prodeji – jako přílohy časopisu Report, se ho mezi posluchače dostalo několik tisíc kusů. Během roku 2008 se stali Matahari vítězi několika rádiových i internetových hitparád. Od října do prosince 2009 jedou jako předskokani celé podzimní turné "Karton veverek" kapely Wohnout. V květnu 2010 Matahari vydávají v pořadí druhou desku s názvem Šapitó iluzí, jejíž písně představí i na aktuálním Female tour.

Indie-rocková skupina Pankix je charakteristická svým temným zvukem, zpestřeným elektrickými houslemi a energickým dívčím zpěvem. Má za sebou stovky koncertů v klubech po celé ČR i vystoupení na nejznámějších festivalech (Trutnov, Sázavafest, Mezi ploty), stejně jako úspěchy v rockových soutěžích. Kapela Dilated vznikla na přelomu roku 2008/2009. Hraje melodický hard rock s příchutí dalších stylů. Má za sebou koncerty jak klubové koncerty, tak zkušenosti i z velkých festivalů (Rockování, České a Moravské hrady).

Začátek koncertu: 20:30 hodin / Vstupné: klubovka 50,- , předprodej 100,- na místě: 130,-

http://bandzone.cz/matahari

http://bandzone.cz/pankix

http://bandzone.cz/dilated

www.podcarou.cz

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.