Přihlášení

Malý princ, hmyz, princezny a jedna potřeštěná holka budou v divadle bavit školáky

30. 1. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Škola – základ života. K základním dovednostem a schopnostem každého absolventa ZŠ by měly bezesporu patřit také základy společenského chování. A nejlépe se učí praktickou ukázkou. Jak se připravit na návštěvu divadla a jak se v něm chovat, to si mohou dětí z Písku i okolí na ostro vyzkoušet na pěti přepraveních, které pro ně na druhé pololetí letošního školního roku zajistilo Divadlo Fráni Šrámka v Písku.

V pátek 8. února je Divadlo Pegas Praha zavede do světa čertů, vodníků, knížepánů, jinochů na ženění a princezen/neprincezen v pohádce s písničkami Princezna ze mlejna, na motivy filmové pohádky Zdeňka Trošky. Představení je vhodné pro 1. stupeň základních škol.

To 19. března by měli zbystřit učitelé i žáci 2. stupně základních škol. Pro ně odehraje Divadlo Metro Praha představení Malý princ na Zemi. V interaktivním představení plném originálního černého divadla, tance a pantomimy se s Malým princem podívají na lidské počínání na planetě Zemi. Díky humorným i dechberoucím momentům si uvědomí, kam směřuje, co jí hrozí a co se dá ještě zachránit. A to nejlepší nakonec! Jediné černé divadlo v Praze, které částečně prozradí svou unikátní techniku a pozve diváky na pódium si ji i vyzkoušet.

Velká dobrodružství malého brouka přijede 15. dubna odehrát Divadlo Za2 Praha. Střevlík Pepa je hmyzí postavička, která si děti získá svým vtipem, chytrostí, odvahou a smyslem pro čest. Pepa žije na louce u Černého lesa a se svým nejlepším přítelem zlatohlávkem Jardou se jednoho dne vydají hledat to pravé štěstí. Od té chvíle se diváci stanou svědky vzrušujícího putování, při kterém se o malého hrdinu budou strachovat, sledovat ho se zatajeným dechem, smát se…. Kromě žáků 1. stupně ZŠ je představení určeno také školkám.

Divadlo Drak Hradec Králové oproti svému názvu nebude hrát o bájném ještěrovi, ale o zcela reálném a všem dobře známém zvířátku – o včele. V inscenaci Medová Královna vypráví příběh holčičky, kterou dědeček pošle do úlu pro med. Holčička se na své dobrodružné cestě za sladkým pokladem setkává s řadou překážek, učí se pokoře a trpělivosti a dozvídá se, jak se včely rodí, čím se živí, co mají na práci, jak spolu mluví a jak vzniká med. Představení je vhodné pro děti od 3 let. Včelí Královna zabzučí v divadle v době, když už opravdové včelky budou pilně létat z květu na květ – 14. května.

Bydlí ve vile Vilekule, má každou punčochu jinou, copy jí trčí od hlavy, nos má posetý pihami a žádný nápad pro ni není dost ztřeštěný na to, aby ho nezkusila realizovat. Asi už tušíte, že řeč je o hrdince knihy Astrid Lindgrenové – Pipi Dlouhé punčoše. Tento klenot světové literatury přeneslo na divadelní prkna Divadlo rozmanitostí Most. Veselou pohádku s písničkami plnou podivuhodných příběhů ze života svérázné devítileté dívenky zahrají dětem z mateřinek a 1. stupně základních škol 4. června.

Školy a školky si mohou představení rezervovat na e-mailu divadlo@centrukultury.cz. Pokud nebude sál plně obsazen, umožníme nákup lístků na představení také veřejnosti. Na webu www.centrumkultury.cz budou mít možnost si vstupenky koupit nejdříve zhruba 10 dnů před konáním představení. Například lístky na Princeznu ze mlejna, která bude v divadle 8. února, už nyní můžete zakoupit.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.