Přihlášení

Magické příběhy nekončí ani po prázdninách

30. 8. 2018 | Sladovna Písek | Diskuze (0) | Kultura

Dobrodružně – poučná expedice do kouzelného světa Cesta do Mytologie ve Sladovně pokračuje. Výstavu, která vznikla ve spolupráci s velice známým Divadlem bratří Formanů a výtvarníkem Josefem Sodomkou navštívilo od 11. května už téměř 20 tisíc návštěvníků.

Původně Sladovna plánovala výstavu uzavřít začátkem školního roku, ale čarovný kraj mýtů bude otevřený ještě v září. „Naši návštěvníci si během léta výstavu Cesta do Mytologie natolik oblíbili a dostali jsme na ni nespočet kladných ohlasů, že jsme se rozhodli výstavu prodloužit až do konce září. Rádi bychom tímto krokem dali možnost k návštěvě také těm, kteří o prázdninách Mytologii nestihli, nebo se na ni chystají třeba se školní třídou,“ říká ředitel největší dětské galerie v Čechách Adam Langer.

Jak už bývá ve Sladovně zvykem, i v tomto případě se výstava v průběhu času postupně transformuje. I svět mytologie se od svého počátku opět přeměnil a zjevily se v něm nové bytosti a postavy. A na ty, kteří se výstavu rozhodli navštívit vícekrát, tak čeká několik překvapení.

V zážitkové, herní expozici děti přivítá moudrý profesor Velebobule, projdou lesem plným otázek, který ústí do tlamy mytologické příšery. Na souboj je vyzvou bazilišci, vyřeší zapeklitý rébus a s oslíkem kříženým se zajícem budou listovat v knize Mytologie. Když se v kůži mořských panen pokusí objevit poklad, budou jen kousek od záchrany krásného světa příběhů. Už stačí jen dokončit cestu a zasadit semínko, ale pozor na bludný kořen!

 

Výstava Cesta do Mytologie: http://www.sladovna.cz/cs/vystavy/P100999-cesta-do-mytologie

3D prohlídka výstavy: http://www.galeriehrou.cz/cs/mytologie

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.