Přihlášení

Léto v  knihovně

20. 7. 2021 | Štěpánka Činátlová | Diskuze (0) | Kultura

Na prázdninové měsíce jsme připravili akce pro děti i pro dospělé, pro čtenáře i nečtenáře, pro místní i kolemjdoucí. Věříme, že se u nás pobavíte i naučíte něco nového.

V červenci proběhnou dva příměstské tábory. První tábor s názvem #recypisek ukáže dětem možnosti, jak ze starého dělat nové, a dá jim nahlédnout do tajemství vědy. Na druhém táboře s názvem Smysly/v knihách/mysli budou děti objevovat, jak se svět smyslů odráží ve světě literatury. V obou případech na děti čekají tvořivé workshopy a setkání se zajímavými lidmi. V srpnu jsme pro starší děti uspořádali týden Vševědy neboli letní školu. Netradičním způsobem se dotknou matematiky, fyziky, chemie, ale i češtiny a dějepisu. Také Den s technikou nabídne dětem z druhého stupně nevšední zážitek. V obou měsících zavítá do knihovny Míra Zach a bude si číst a hrát pro změnu s těmi nejmladšími. Děti se mohou těšit také na textilní dílny s Luckou Závorkovou. Pro budoucí školáky a předškoláky, kteří žijí v Písku a zatím neovládají češtinu, jsme zařadili na konec srpna kurz češtiny. V rámci vzdělávacích akcí pro dospělé je připraven kurz tvůrčího psaní pod vedením Moniky Hodáčové a intenzivní kurz MS WORD. Po celé léto bude probíhat pravidelné pozorování noční oblohy a klub Astronom.

Velkou událostí bude narozeninová párty knihovny, která letos slaví 180 let od svého založení. Jako jeden z bodů narozeninového menu chystáme letní koncert spojený s výprodejem knih. Na nádvoří to v pátek 16. července roztočí kapela Lovesong Orchestra – muzikanti, kteří „od balkánců odkoukali, jak dělat dechovku s drajvem, a ve Španělsku se naučili, jak hrát skutečně pro lidi“.

 „Ještě máme čas“ je název souboru obrazů a grafik výtvarné skupiny KOSA, která otevře svoji výstavu vernisáží ve středu 21. července. Po celou dobu prázdnin můžete vidět i obsáhlé dílo píseckého výtvarníka Františka Trávníčka.

V sobotu 7. srpna se na nádvoří knihovny uskuteční závěrečný koncert druhého ročníku Letní hudební akademie pod taktovkou dirigenta Oldřicha Vlčka. Ve čtvrtek 19. srpna bude pobytový dvůr patřit filmovému umění. V rámci cyklu FILMY 68/69 promítneme dlouho zakázaný snímek Zdenka Sirového „Smuteční slavnost“ natočený podle románu Evy Kantůrkové. Dobový kontext nabídne ve svých komentářích historik Jaroslav Pinkas z Ústavu pro studium totalitních režimů. V pondělí 30. srpna nám představí svou knihu s názvem „Jak se žilo na zámečcích a tvrzích dříve a dnes“ novinářka Jaroslava Pixová. Beseda bude doplněna promítáním obrázků.

Vzhledem k možným změnám sledujte prosím naše plakáty, webové stránky a sociální sítě. Přejeme vám sluncem zalité dny a těšíme se na vás.

 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.