Přihlášení

Letní terasa Podčáry zve na koncerty různých žánrů

25. 5. 2017 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

S příchodem léta se program Divadla Pod čarou jako obvykle stěhuje na zastřešenou letní terasu. Vedle skvělé muziky si můžete dopřát i pochutiny z naší udírny a osvěžit se studenými nápoji. Zahrát si šipky anebo stolní tenis na malém sále. První akce se koná 23. června, ovšem letní terasa bude otevřena již od pondělí 29. května, každý den od 16 hodin, v pátek až neděli od 17 hodin.

První večer 23. června bude hostem Irena Budweiserová s Jakubem Rackem. Tuto zpěvačku s nezaměnitelným hlasem znáte jistě z legendárního souboru Spiritual Kvintet. Nyní se věnuje sólovým projektům a pro letošní rok vytvořila duo s kytaristou a zpěvákem Jakubem Rackem. Můžete se těšit na spirituály, gospely a mnoho dalšího.

V pátek 30. června bude terasa patřit domovské kapele Inspiro. Tentokrát si rockoví básníci zahrají svůj oblíbený akustický set, který jim velmi přiléhá. Za čtrnáct dní v pátek 14. července se představí bluegrasssoví Congrass. Pokud je vám blízký odkaz Karla Kryla, pak by vaší pozornosti neměl uniknout 22. července hudebně text–appelový večer s názvem Remember Karel Kryl . Jeho autoři Petr Foltán a Petr Bublák zkombinovali Krylovy písně s jeho fejetony, úvahami a glosami do koláže, která připomene osud tohoto výjimečného umělce.

Oblíbená písecká parta Třetí sloka je již tradičním hostem letní terasy. Její letošní vystoupení se koná 28. července. Jejich texty a melodie hravě kombinují různé styly a vytváří lehce zapamatovatelný mix experimentálního folku, který vás nadchne a nepustí. Věřte, že jejich písně si budete notovat celou cestu domů. Jestli chcete vědět, jak to doopravdy bylo s Budulínkem anebo proč je dobré mít bongo, přijďte si v sobotu 5. srpna poslechnout Vojtaana. Tenhle výřečný rodák z Litoměřic nenechá vaši bránici v klidu a z koncertu budete odcházet napumpovaní chytrým humorem.

V pátek 11. srpna přijedou do Písku zakládající členové kapely Dunajská vlna, Vladimír Václavek a Josef Ostřanský. Dvě kytary, podmanivé, hloubavé melodie a lyrické texty – to jsou poznávací znamení tohoto dua. Jejich písně prý mají terapeutické účinky, tak si přijďte na terasu zameditovat a posuďte sami.

Dalším stálým hostem letní terasy bude Déma, zpěvák a kytarista skupiny Znouzectnost. Tentokrát se představí jako plzeňský patriot, který vás prostřednictvím zhudebněných pověstí z Plzně a okolí provede tamní historií. To vše okoření vtipnými glosami, vtipy a historkami. Na jeho projekt Démophobia se můžete naladit v úterý 22. srpna.

Všechny koncerty začínají od 20 hodin. Více informací naleznete na stránkách Divadla Pod čarou nebo na Facebooku.


Radka Fučíková, Zbyněk Konvička
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.