Přihlášení

Království poezie Gabriely Vránové v MěK Písek

16. 11. 2011 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Plakát - G.Vránová

21. listopadu 2011 se mohou návštěvníci knihovny setkat s herečkou a recitátorkou Gabrielou Vránovou. Beseda proběhne 21. 11. 2011 od 16,00 hodin v klubovně MěK Písek.

21. listopadu 2011 se mohou návštěvníci knihovny setkat s herečkou a recitátorkou Gabrielou Vránovou. V rámci DNE POEZIE proběhne beseda, ve které se známá herečka vyzná ze svého celoživotního vztahu ke světové a především české a slovenské poezii.

Den poezie je již 13. ročníkem festivalu.V letošním roce v České republice probíhá ve dnech 5. – 23. listopadu 2011.

 

Gabriela Vránová se narodila 27. července 1939 v Novém Meste nad Váhom na Slovensku. Je česká herečka a divadelní pedagožka.
V roce 1960 dokončila studia brněnské JAMU, na dva roky se pak stala členkou Moravskoslezského národního divadla v Ostravě. Poté byla angažovaná do pražského Divadla na Vinohradech. Tomuto divadlu zůstala věrná celý svůj život a ztvárnila zde řadu nezapomenutelných rolí. V současné době je bez stálého divadelního angažmá.

Vedle účinkování v divadle ji diváci znají také z úspěšných televizních inscenací a seriálů (Sňatky z rozumu, My všichni školou povinní, Noc pastýřů) a filmů (Hledá se táta, Poklad byzantského kupce).
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.