Přihlášení

Konec dobrý

23. 9. 2022 | Štěpánka Činátlová | Diskuze (0) | Kultura

Městská knihovna v Písku zve všechny zájemce na pondělní autorské čtení Ireny Douskové z její poslední knihy Konec dobrý. Kromě toho, že tato sbírka povídek byla letos nominována na cenu Magnesia Litera, je zajímavá i tím, že z velké části byla napsána právě v Písku. Jaký vztah k našemu městu a regionu známá spisovatelka má, se určitě během večera zeptáme.

Irena Dousková je známá především jako autorka prozaické tvorby. Asi každý zná její volnou trilogii Hrdý Budžes, Oněgin byl Rusák a Darda. Navíc všechny tři tituly se proslavily i díky různým divadelním adaptacím. V hlavní roli Heleny Součkové na divadelních prknech už roky exceluje nezapomenutelná Bára Hrzánová. Nicméně Irena Dousková do českého literárního světa vstoupila nejprve jako básnířka, takže povídat si možná budeme i o poezii.

Kniha Konec dobrý, kterou autorka představí a ze které bude číst, je souborem devíti komorních povídek. Jde o groteskně-melancholické příběhy, které spadají do doby od sovětské okupace v roce 1968 přes pohřeb Václava Havla až po covidovou současnost.

Pokud máte rádi autorčin smysl pro situační zkratku, ironii a pointu, tak si určitě užijete nejen její novou knihu, ale i setkání s autorkou samotnou, které proběhne v pondělí 26. září v 17 hodin v sále písecké knihovny. Těšíme se na viděnou.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.