Přihlášení

Kolem světa za tři večery

11. 10. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Ze skříní stále častěji vytahujeme teplé oblečení a ohříváme se prohlížením fotek z letní dovolené. V duchu si malujeme, jaké by to bylo, nemuset se celý rok těšit na jeden dva týdny vytouženého volna, ale cestovat častěji. Aby už samotná cesta byla cíl. Své o takovém cestování ví Ladislav Zibura, ale také herci Pavel Liška, Honza Révai a kameraman Hynek Bernard nebo Jakub Venglář. A o své zážitky se s vámi rádi podělí po tři večery na přelomu října a listopadu.

První přijede do píseckého Divadla Fráni Šrámka 22. října mladý spisovatel Ladislav Zibura. Na pěších poutích do Říma, Santiaga de Compostely nebo Nepálu už nachodil přes 5 tisíc kilometrů, další tisíce kilometrů najezdil na kole a stopem. Na pódia se vrací s novým stand-upem. Tentokrát se vydal do oblasti, která je dostupná a krásná, přesto o ní většina cestovatelů nemluví. Vydal se prostopovat Evropu. Přijďte se zasmát u jeho vyprávění o 14 tisíc kilometrů dlouhé cestě na sedadle spolujezdce. Odhalí vám místa, na která jste se vždycky chtěli podívat a dokáže vám, že jste se narodili na nejrozmanitějším kontinentu.

To Vadráci Vagamundos – herci Pavel Liška, Honza Révai a kameraman Hynek Bernard tři měsíce vandrovali po střední Americe. Nejdřív byli viděni v Panamě, pak mířili do džunglí Kostariky, vandrovali po velké Nikaragui, přes varování projeli Honduras, pak i zemi plnou vulkánů El Salvádor, nádhernou Guatemalu, maličké Belize a obrovské Mexiko. Chtěli poznat místní kulturu, indiánské legendy a zažít i nečekané. Jestli se jim to povedlo, to snad prozradí v Divadle Fráni Šrámka 29. října.

A putování zakončíme v Asii, konkrétně v Íránu, kam nás zavede ve svém stand upu Jakub Venglář. Jeho přednáška Vítejte v Íránu je okořeněná notnou dávkou humoru, vyšperkovaná kvalitními fotografiemi a doplnění užitečnými radami na cesty. Zavede vás do země, která vám za 24 hodin dá estetickou nálož, že si budete připadat, jako by na vás spadla Sixtinská kaple. Jakub Venglář při svém putování míří na místa, která noha turisty zatím moc nepošlapala. V Písku se o své zážitky podělí ve čtvrtek 7. listopadu v Hudebním sále Kulturního domu.

Na všechny cestovatelské přednášky si už teď můžete zakoupit lístky na www.centrumkultury.cz. Přijďte se něco zajímavého dozvědět, přesvědčit se o tom, že zpožděné letadlo na dovolenou do Řecka je banalita a že zdánlivě nepohodlné cestování může být tou nejlepší cestou. Cestou k sobě samému, k poučení, pokoře, ale i nalezení netušené síly, odvahy a nadhledu.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.