Přihlášení

Klienti chráněné dílny Horizont, o. s. zahájili vánoční výstavu v knihovně

4. 12. 2010 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Vernisáž výstavy v MěK Písek

Vernisáž výstavy Vánoce včera a dnes proběhla dne 2. 12. 2010 v Městské knihovně Písek za účasti klientů chráněné dílny Horizont, kteří ve spolupráci s knihovnou připravili výzdobu vánočního stromku umístěného v 1. patře.

Pro klienty Horizontu bylo připraveno nejen malé pohoštění, ale i průvodní slovo s výkladem vánočních tradic. Poté následovala prohlídka výstavy, která se podle autentických ohlasů velmi líbila. Vernisáž byla rovněž pozváním klientů Horizontu k dalším návštěvám knihovny a využívání jejích služeb.

Výstava je koncipována jako průřez vánočními tématy v přibližně stoletém časovém období. Návštěvníci výstavy tak v Městské knihovně Písek mají příležitost zavzpomínat si na Vánoce svého mládí a porovnat je se současnými vánočními tradicemi. Do výstavy byla zařazena nejen tradiční etnografická témata věnující se adventním tradicím, ale i každodennost Vánoc spojená s úklidem nebo pečením. Samostatně se výstava také věnuje vánočním ozdobám a tradičním dárkům.vernisáž výstavy v MěK Písek 

                     

 

 

 

 

Kontakt:
Městská knihovna Písek
Alšovo náměstí 85
397 01 Písek
Tel: 382 214 385
http://www.knih-pi.cz
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.