Přihlášení

Klavírní koncert - Wigbert Traxler, Wetzlar

29. 3. 2010 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (0) | Kultura

Společnost pro česko-německou spolupráci v Písku zve píseckou veřejnost na mimořádný hudební zážitek. Z německého partnerského města Wetzlar zavítá do Písku koncertní mistr Wigbert Traxler. V koncertní síni Trojice vystoupí ve středu 31. března 2010 v 19.00 hod.

     Wigbert Traxler přednese v Písku netradiční hudební repertoár. Vedle řady světoznámých autorů zazní také skladba Otakara Jeremiáše z roku 1913 „Variace na téma podle hebrejského chorálu“.

     Wigbert Traxler (nar. 1967) začínal na wetzlarské hudební škole jako žák Hanse-Günthera Kolba. Později studoval klavír na vysoké škole hudby a výtvarných umění ve Frankfurtu nad Mohanem u profesorů Bernda Ickerta a Joachima Volkmanna. Zkoušky z klavírní hry zde složil v roce 1996. Wigbert Traxler vyučuje klavír a korepetici na frankfurtské vysoké hudební škole a současně také na wetzlarské hudební škole. Od roku 2006 zde vede obor klavírní hry.
 

     Wigbert Traxler koncertuje sólově i společně s komorními tělesy doma i v zahraničí (Švýcarsko, Japonsko, Švédsko, Česká republika). Jeho koncertní repertoár zahrnuje vedle známých děl také skladatele, kteří bývají uváděni jen vzácně (např. Benjamin Dale, Felix Petyrek, Pancho Vladigerov, Srul Irving Glick nebo Alexej Stantchinsky).

     Klavírní koncert se koná ve středu 31. března 2010 od 19 hod v Koncertní síni Trojice. Akce je pořádána v součinnosti s hudebními školami ve Wetzlaru a v Písku, za finanční podpory města Písek a ve spolupráci s Centrem kultury Písek o.p.s.
 

M. Myslivcová, Společnost pro česko-německou spolupráci Písek, o.s.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.