Přihlášení

Keramika versus krajka

6. 4. 2022 | Prácheňské muzeum | Diskuze (0) | Kultura

Společná výstava Světlany Šímové a Ireny Mašíkové

Prácheňské muzeum v Písku /  Malé výstavní síně /  14. 4. – 22. 5. 2022

Venisáž 13. 4. 2022 od 17 hodin

 

Jak si spolu rozumí keramika s krajkou

Svou první vernisáž v letošním roce připravuje Prácheňské muzeum v Písku. Ve středu 13. dubna se v Malých výstavních síních sejdou dvě dlouholeté přítelkyně Irena Mašíková a Světlana Šímová, to aby vyzkoušely, jak si spolu rozumí keramika s krajkou. Obě mnoho let spolupracovaly na výstavních projektech píseckého muzea – Irena Mašíková jako kurátorka a Světlana Šímová jako realizátorka výstavní grafiky a instalace. Tentokrát však představí tvorbu vlastní.

Umělecké vyjadřování provází obě dvě autorky po celý život, ostatně jako výstavní motto si vybraly slova básníka Vladimíra Holuba: "Člověk má být pořád pro něco zapálený, pořád má tvořit, zajímat se o svět kolem, hledat a nacházet v něm. Dokud je co přiložit, oheň hoří!". Irena Mašíková kurátorsky připravila pro písecké muzeum téměř tři stovky výstav. Nyní se vrací v pozici vystavující autorky. V muzeu bude možné spatřit její křehkou figurativní krajku. Světlana Šímová, která se profesně věnuje reklamní a grafické práci, se ve volném čase zabývá keramikou a malbou. Svou zálibu ráda předává dalším, je lektorkou na kurzech pořádaných DDM v Písku. Na výstavě představí svou syrovou figurovou keramiku s úspornou barevností. „Ve výtvarné tvorbě nalézáme radost ze sebevyjádření, umění nám pomáhá překonávat tíhu životních okamžiků, které k nám přicházejí. Neděláme si ambice velkých umělkyň. Především jsme vděčny světu a umění obecně za jeho schopnost neustálé obnovy a poskytování síly, radosti a tolik potřebné naděje,“ shodují se obě autorky.

Přijměte tak jejich pozvání na výstavu s názvem Keramika versus krajka, která potrvá do 22. května. Vernisáž ve středu 13. dubna začíná od 17 hodin a o hudební doprovod se postará muzikantka říkající si Zu&Cello.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.