Přihlášení

Karnevalový den tance a Studentský Písek se povedl

2. 5. 2015 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

Ve středu tančila celá naše republika společnou choreografii v rámci Dne tance. ZIPá se jako každý rok připojili, pozvali všechny,kteří rádi tančí. Tentokrát se Den tance konal v duchu karnevalovém. V tanečních prostorách se sešlo na sto masek ve věku třech neděl (to byl nejmenší Šmoula Kubík) až po nejstaršího Vodníka Dušičku. Připojili se malé baletky od Martičky Kotrbové a řada dalších dětí z řad veřejnosti. Přišly krásné masky. Šmoulí rada měla vybrat ty nejlepší. Šmoulové se nemohli domluvit a taťka Šmoula rozhodl, že letos vyhrají všechny masky a že si všechny zasloužily odměnu. Odpoledne přítomným dětem zpestřil kouzelník Aleš, který na závěr dětem vyráběl balónková zvířátka. Po kouzelnické hodince už se zase jen tančilo a soutěžilo. Natáčela se společná choreografie, do které se společně s tanečníky pustily i maminky a menší děti. Bylo to moc pěkné protancované odpoledne. Těšíme se na další Den tance za rok.

ZIPáci se plynule protančili do čtvrteční akce Studentský Písek.  Na náměstí jim patřilo odpoledne, které bylo určeno proděti, studenty a pro přítomné  diváky. Lektorky ZIPu, hlavně Kateřina Písaříková, vyučovaly tanec. Od dvou hodin pak přítomným divákům skoro všichni tanečníci z Tanečního centra zatančili jejich úspěšný tanečně-divadelní projekt Dvě tváře. V upravené podobě pro podmínky mimo divadlo, ale i tak tanečníci sklidili úspěch. Po hodinové taneční show přišla na řadu opět taneční výuka a soutěže o nejlepší přítomné tanečníky, kteří od organizátorů dostali například krásná sluchátka nebo lístky na hudební festivaly. Bylo velice příjemné, že si s námi zatančili přítomní studenti a veřejnost, kterým ZIPáci svůj odpolední program věnovali.
Teď si ZIPáci dopřejí tři dny volna. V pondělí je čeká vzdělávací workshop s Láďou Beranem, na který ZIP zve i zájemce z veřejnosti. Ve středu tanečníci se setkají s přáteli v Seniorském domě a potěší je tancem. V Seniorském domě máme za ty roky řadu přátel a už se na ně moc těšíme.

Klára Humpálová

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.