Přihlášení

Jazz, rock, pop, pohyb i divadlo – Písecké kulturní léto

17. 6. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Léto ve městě nemusí být nuda. Přesvědčí vás o tom Písecké kulturní léto, které také v letošním roce zpestří místním i turistům prázdninové podvečery. Těšit se můžete na koncerty různých žánrů, divadelní představení, sportovně-společenské akce. A bonus navíc? Skoro na všechny akce je vstup zdarma.

V průběhu prázdnin se můžete těšit například na koncerty účastníku 32. ročníku Mezinárodních kurzů prof. Otakara Ševčíka pro mladé houslisty, kteří vám své dovednosti předvedou v Koncertní síni Trojice hned pětkrát – 1., 4., 7., 9. a 12. července vždy od 19 hodin. Na tyto koncerty se platí vstup 100 Kč, seniorům stačí 80 Kč. Stejně tak si letos v létě na své přijdou milovníci jazzové hudby. Už po třetí se do Písku vrací festival Jazz in Písek. Na něm 2. srpna vystoupí v Palackého sadech například Soul Sisters, Mike Parker Trio nebo Luboš Soukup Quartet feat.

Fandové aktivního trávení volného času nebo ti, kteří by si chtěli zkusit být spidermanem, si na své přijdou 10. července od 14 hodin. Tehdy totiž firma LezeTo připraví 4. ročník interaktivního zábavného odpoledne pro celou rodinu Písek na laně. K vyzkoušení bude lanový park, slackline, lezecká síť a další atrakce. Nejen děti si tak budou moci vyzkoušet lezení a otestovat svou obratnost na nízkých lanových překážkách. Děti by si měly zapamatovat i datum 24. července. Od 18 hodin jim divadlo BOĎI Jaroměř v Palackého sadech zahraje pohádku Začarovaný les.

Pokud patříte mezi vyznavače koncertů, na kterých se střídají různí interpreti, pak si do deníčků zapište 13. červenec a 14. srpen. V červencovém termínu se těšte na Velké náměstí, kde bude od 17 hodin Léto s Blaníkem, na kterém vystoupí Žlutý pes, Nerez a Monika Absolonová. Srpnový termín pak bude ve znamení Óčko Tour de Park, na které od 18 hodin v Palackého sadech vystoupí Marek Ztracený a Like-It.

V srpnu se můžete těšit mimo jiné na Kiss party, Mezinárodní folklorní festival, koncert kapely Strings nebo Improshow. Kompletní program Píseckého kulturního léta najdete na www.centrumkultury.cz.

 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.