Přihlášení

JAZZ Q Martina Kratochvíla v Divadelce

10. 12. 2012 | Pavel Malina | Diskuze (0) | Kultura

Divadelní kavárna v pátek 14.12. od 20.00 hod. Zvuk kapely Jazz Q dodnes stojí na právem staromilském a nenahraditelném zvuku klávesových nástrojů, kterým je kladívkové elektrické piano Fender a analogový syntezátor Moog. A právě tento lahodný zvuk spolu se spoustou původní muziky čeká na písecké publikum v pátek 14. prosince.

Legendární Jazz Q Martina Kratochvíla zahraje v písecké Divadelní kavárně
Zvuk kapely Jazz Q dodnes stojí na právem staromilském a nenahraditelném zvuku klávesových nástrojů, kterým je kladívkové elektrické piano Fender a analogový syntezátor Moog. A právě tento lahodný zvuk spolu se spoustou původní muziky čeká na písecké publikum v pátek 14. prosince.
Začátky Jazz Q se datují k roku 1964, kdy Martin Kratochvíl kapelu zakládá spolu s Jiřím Stivínem. První album Coniuctiuo z roku 1970 Jazz Q nahráli spolu s Blue Effect Radima Hladíka. Po odchodu Jiřího Stivína se kapela výrazně orientuje na v 70. letech celosvětově hybný a inspirující jazz rock, neboli též fussion music, v Kratochvílově pojetí asi nejvíce ovliněný Mahavishnu Orchestra a Weather Report.
S historií Jazz Q jsou neodmyslitelně spojena jména, jako byl baskytarista Vláďa Padrůněk či britská zpěvačka Joan Duggan. Post kytaristy pak zastávali muzikanti jako Luboš Andršt a později pak výhradně František Francl.
V poslední sestavě na kytaru exceluje Zdeněk Fišer, výrazná osobnost domovského souputnického Impulsu, Pražského výběru nebo Big Bandu Milana Svobody. Jako zpěváci se vystřídali např. brněnská jazzová pěnice Mirka Křivánková, Jana Kratochvílová, Jana Koubková, Michael Kocáb, Petr Flyn nebo Oskar Petr z Marsyas, který s Jazz Q působí i v nynější sestavě. Tu dále doplňuje Kratochvílův i Fišerův dlouholetý spoluhráč Přemysl Faukner na baskytaru a Vajco Deczi za bicími.
Vstupné: předprodej 150,-Kč, na místě 180,-Kč
Pátek 14.12. od 20.00 hod.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.