Přihlášení

Japonsko-české odpolední hudební matiné

30. 8. 2016 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Pro milovníky hudby a kultury země vycházejícího slunce je na druhou zářijovou sobotu přichystáno hudební matiné

Během matiné se nám představí:

Minori Nakaune (housle) – jedním z největších počinů Minori Nakaune z pohledu České republiky je vydání čtyř ucelených svazků věnovaných Otakaru Ševčíkovi, českému pedagogovi, který inspiroval několik generací hráčů na nádherný nástroj – housle. Dá se říci, že Otakar Ševčík je Minori celoživotním vzorem a velkou láskou a jeho dílo propaguje po celém Japonsku. Do Písku se Minori vrací v letošním roce již po šesté a jak tvrdí, je to pro ni velká pocta.

Misako Kihara (housle) se narodila a vyrůstala v Hirošimě. V rámci kulturního výměnného pobytu mezi Japonskem a Koreou koncertovala již při studiu na gymnáziu v Soulu. Vystudovala hudební fakultu a stala se ředitelkou universitního orchestru. Je mistrem v interpretaci děl Čajkovského. Je excelentní žákyní Minori Nakaune a stejně jako ona, je Misako členkou orchestru The Ševčík Players, který prezentuje a propaguje dílo Otakara Ševčíka v rámci Japonska a posledních šest letech taktéž v Anglii.

Radek Žitný (klarinet) – Je vyhledávaným hráčem na basklarinet a saxofon. Uspěl na Pražském jaru (2015), získal cenu Boston Junior Prize (2016), působí v několika symfonických a divadelních orchestrech a jako sólista, je také hudebním pedagogem a aktivním publicistou.

Jiří Votýpka (housle) – vyučuje hru na housle a přípravnou hudební výchovu v Základní umělecké škole Otakara Ševčíka v Písku. Od roku 2002 je stálým členem Píseckého komorního orchestru.

Marcela Škabroudová (klavír) – věnuje se dlouhodobě korepetici žáků na ZUŠ, sólistů a pěveckých sborů, vyučuje hru na klavír na ZUŠ Vodňany a ZUŠ Písek.

Slovem provází Radek Žitný. Během akce bude probíhat i výstavka drobných japonských výrobků.

Vstupné: 100 Kč předprodej a 130 Kč na místě. Senioři 80 Kč předprodej a 100 Kč na místě.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.