Přihlášení

Janek Ledecký, neelektrický

15. 4. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Janek Ledecký na letošní jaro připravil turné, kde přehraje své písně v akustických aranžích. Zastávku bude mít také v Písku, a to 18. dubna od 19 hodin v Divadle Fráni Šrámka. Bez elektrické kytary hrál na koncertech naposledy v roce 1994, kdy vyšlo album Jenom tak.

Proč jste se po více než dvaceti letech vrátil k unplugged koncertování? Už vás nudily velké sály a pódia? 

Koncertování mě baví, z toho všeho co dělám, pořád nejvíc. Na posledním vánočním turné jsme si v první polovině zařadili akustický set. A moc nás bavilo, jak se ty písničky promění. Takže si chceme vyzkoušet celý koncert.  

Tvrdíte, že sítem akustického hraní projdou vždy jen ty nejsilnější písničky. Které to jsou z vašeho repertoáru?

Základem celého koncertu jsou samozřejmě ty věci, co znají všichni nazpaměť. A vzhledem k tomu, že mapuju docela dlouhou dobu, nemůžu opomenout ty, od kterých jsem se nejvíc naučil. Což je Bob Dylan, Rolling Stones a z těch domácích legend Ivan Hlas. A pak chystáme pár překvapení. Nemůžu prozradit jakých. To by nebyla překvapení. 

Co Vás na akustickém hraní baví? Není náročnější? 

Z akustické kytary bolí prsty víc než z elektriky. A hlavně je na ní potřeba hrát úplně jinak. A dojde i na dvanáctistrunou kytaru, nylonovou španělku, steel kytaru, ukulele, mandolínu…nějak se mi to doma hromadí. A tohle turné je přesně ten správný důvod trochu to provětrat.
 

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.