Přihlášení

Jaký byl Týden knihoven 2013 v písecké knihovně?

8. 10. 2013 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Dana Haranzová z klubu Hanoi vypráví o Vietnamu, vietnamské rodině a tradicích

V týdnu od 30. 9. do 5. 10. 2013 proběhl v Městské knihovně Písek jeden z nejúspěšnějších ročníků Týdne knihoven za posledních několik let. Během šesti dnů prošlo branami městské knihovny na 3500 návštěvníků, zaregistrovalo se 183 nových čtenářů, z toho 38 dětí do 15 let.

Ti se nechali zlákat nejenom letošním mottem, kterým bylo S námi vždy all inclusive, ale především bohatým programem, který Městská knihovna Písek připravila nejenom pro své čtenáře.
 
Mezi nejúspěšnější akce letošního Týdne knihoven se řadí beseda pro děti s jediným učitelem v mateřských školách Markem Šolmesem Srazilem, přednáška Dany Haranzové z klubu Hanoi o tradicích a zvycích vietnamské rodiny, která proběhla v rámci celostátního tématu národnostních menšin, a ranní posezení čtenářů nad šálkem kávy s knihovnicemi z oddělení pro dospělé čtenáře.
 
Ani další akce nezůstaly pozadu. Premiéru měla vzdělávací lekce pro děti s názvem „3 české pověsti trochu jinak“, slavnostního vyhlášení se dočkali účastníci celoroční čtecí soutěže pro děti s názvem Jedeme s knihovnou. Sexuolog MUDr. Jaroslav Zvěřina přijel promluvit o vlivu literatury a internetu na lidskou sexualitu a knihovníci z celého píseckého regionu se s Jaroslavou Pixovou sešli nad knihou Stará Portyč. Samozřejmostí byla středeční amnestie upomínek.

Klára Cendelínová
Lucie Hrdličková

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.