Přihlášení

I dětskému oddělení Městské knihovny Písek skončil školní rok…

2. 7. 2013 | Věra Vodvářková | Diskuze (0) | Kultura

Prvňáček Šimon Hrdlička se stal čtenářem...

PASOVÁNÍ PRVŇÁČKŮ

I v letošním školním roce proběhlo v dětském oddělení Městské knihovny  Písek pasování prvňáčků na čtenáře.
Během června bylo slavnostně pasováno na čtenáře 347 prvňáčků ze 14 prvních tříd pěti základních škol.  Děti pasoval popletený detektiv a jedna po 3000 letech oživlá mumie.
Každý pasovaný prvňáček si odnesl pasovací listinu, malý dáreček a snad i dobrý pocit, že prošel zkouškou čtenářství  a stal se z něho čtenář.
Všem malým čtenářům přejeme hodně zajímavých a veselých chvil, které stráví společně s knihou.


KNÍŽKA PRO PRVŇÁČKA

V letošním roce vyhlásilo sdružení knihovníků SKIP ČR  již pátý ročník projektu na podporu čtenářství s názvem „Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka“. Kniha vyšla za přispění nakladatelství Triton, SKIP ČR, Skanska a Čtení pomáhá.  Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků dětí již od prvních tříd školní docházky. Do projektu přihlašuje žáky prvních tříd základních škol veřejná knihovna ve spolupráci se školami.

Odměnou za úspěšné absolvování projektu je pro děti „Knížka pro prvňáčka“ – původní česká novinka, která byla napsána a ilustrována výhradně pro účastníky projektu, a která není k dostání v knihkupectvích.  V letošním školním roce je to kniha  spisovatele Radka Malého – „Všelijaké řečičky pro kluky a holčičky“, kterou ilustrovala Alžběta Skálová.
Do projektu jsme pro letošní školní rok přihlásily ZŠ J.K.Tyla a ZŠ Šobrova. Podmínky pro získání knihy splnily děti prvních tříd tím, že se několikrát zúčastnily akcí, které pro ně připravilo dětské oddělení Městské knihovny v Písku.
24. a 25. června jsme navštívily tyto školy a knihy byly slavnostně předány prvním třídám.
A abychom děti trochu nalákaly k přečtení této knížky, připravily jsme si pro ně malou ochutnávku v podobě krátkých ukázek z knížky.

Klára Cendelínová
Lucie Hrdličková

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.