Přihlášení

Divadlo Pod čarou otevře nové prostory 13. září

26. 8. 2013 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Návštěvníkům klubu zahraje písecký revival Beelee beat z Deelee (na snímku kytarista a zpěvák skupiny Tomáš Mazanec).

PÍSEK – Příznivci Divadla Pod čarou se mohou od 13. září 2013 od 20 hodin těšit na nové prostory. Právě v tento den se v tomto alternativním hudebně- divadelním klubu uskuteční jejich slavnostní otevření. Návštěvníkům klubu zahraje písecký revival Beelee beat z Deelee.

Od ledna 2013 otevřelo Divadlo pod čarou první část zrekonstruovaných prostor, které navazují přímo na hlavní sál. Vznikla tak malá scéna spojená s galerií, kde vystavovali především fotografové z píseckého sdružení Specta. Nyní se otevře celé přísálí (bývalá videopůjčovna) a Podčára se dočká i důstojného hlavního vchodu přímo z Tyršovy ulice. Hned při vstupu do nově zrekonstruovaných prostor bude pokladna a šatna s rozšířenou kapacitou.

Hlavním lákadlem pro příchozí by měl být jeden z nejdelších barů v Písku – 11-ti metrová vlna. Z přísálí se bude rovnou vcházet do malé scény/galerie, která bude oddělena velkými dveřmi. Změn dostál i velký sál. Díky hlavnímu baru v přísálí se mohl zmenšit bar na sále, takže bude tento prostor před barem opět průchozí. Z bývalé šatny pak vznikl nový box pro návštěvníky. Upravena byla také zahrádka na dvoře divadla.

Na celé rekonstrukci nových prostor trvající bezmála rok se zdarma a ve volném čase podíleli členové sdružení Divadla Pod čarou a jejich přátelé. Partneři divadla a sponzoři pak dodali nezbytný materiál k přestavbě.

A na co se na podzim 2013 mohou těšit návštěvníci Podčáry: Xavier Baumaxa, AC/DC – Špejbls Helprs, Pub Animals, Roman Dragoun, Švihadlo nebo Arakain.      

Zbyněk Konvička

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.