Přihlášení

Honza Nedvěd ~ Návrat

5. 10. 2016 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Honza Nedvěd se po téměř dvouleté přestávce vrací na pódium a při této příležitosti navštíví i Divadlo Fráni Šrámka

Honza Nedvěd je bezesporu hudební legenda. V průřezu všech generací snad není člověka, který by ho neznal. Děti se od mala učí ze zpěvníků jeho písně a nejen u táboráků mají jeho skladby převahu nad všemi ostatními. Během let prošel několika kapelami i různými hudebními styly. Ustálil se však v poloze, která mu dozajista sedne nejlépe.

Po téměř dvouleté pauze přichází NÁVRAT Honzy Nedvěda. Letos navíc se svými fanoušky oslaví 50 let na hudební scéně. V Písku vystoupí v doprovodu Jindry Koníře a Pavla Helana a zazpívá své největší hity jako Stánky, Na kameni kámen, Indiana, Ptáčata a další krásné již zlidovělé písně.

Po dvou letech odmlky, kdy se věnoval především skládání a odpočinku, se nyní rozhodl vyslyšet přání svých fanoušků a znovu se postavit na „prkna“, kde vystupuje už 50 let. Za tu dobu vydal přes 20 desek. Přijďte si spolu s ním zazpívat oblíbené hity, které už mnohdy zlidověly, ale také poslechnout písničky z nového alba Souhvězdí jisker.

Sám Honza Nedvěd zve na koncert: „Přijďte si zazpívat staré i nové písničky, a podívat se, že ještě jsem, že žiji navzdory rokům a době a že jako Vy padám a zdvihám se a zase padám, a když je nejhůř zpívám, nahlas, snad i křičím, že dokud zpívá, dýchám a doufám.“

Jan Nedvěd (1946) je jeden z nejvýznamnějších českých folkových a trampských písničkářů. Svou hudební kariéru zahájil v beatových kapelách (The Three Long Fingers, The Preachers), ve kterých působil společně se svým bratrem Františkem. Spolu s ním zakládá v roce 1972 trampskou skupinu Toronto, která je později nucena změnit jméno na "méně závadné" Brontosaury. Kromě Brontosaurů, působil Jan Nedvěd souběžně (až do roku 1988) u skupiny Spirituál kvintet.

Koncert Honzy Nedvěda se koná ve čtvrtek 20. října od 19:30 v Divadle Fráni Šrámka.

Vstupenky jsou k dipozici na našem webu www.centrumkultury.cz nebo na pokladně Kulturního domu.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.