Přihlášení

Golda a Déma ze Znouzectnosti zahrají v kavárně Psychiatrické nemocnice Písek

10. 8. 2016 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

Dalším kulturním večerem v kavárně Psychiatrické nemocnice Písek bude 25. srpna koncert Goldy (basáka, zpěváka a textaře skupiny Znouzectnost) a jeho kapelního kolegy Démy (kytaristy, textaře a zpěváka ZNC), kteří vystoupí se svými sólovými recitály na akci Di s tím ven. Na ní se představí rovněž různí písečtí autoři. Večer začíná jako obvykle v 17 hodin.

Démophobia, jak punkový klaun Déma nazývá své sólové muzicírování, při němž zhudebňuje plzeňské pověsti a koření je prvky dadaismu a surrealismu s osobitým humorem a vyprávěním, není píseckému publiku neznámá. Naposledy zahrál na vyprodané terase Divadla Pod čarou tento rok v červenci. Déma coby sběratel téměř všeho, co se váže k plzeňské historii, je rovněž vášnivým sběratelem sci-fi, dobrodružných románů a hlavně komiksů. Ve své sbírce jich má asi 1600 a je na 39. příčce v celé republice;) Své písničky zatím zvěčnil na třech albech a na čtvrtém právě pracuje, mělo by vyjít koncem tohoto roku před Vánocemi. Rozhovor s ním si budete moci poslechnout také asi na přelomu srpna a září v pořadu Devátá s Princem na Rockrádiu.

Golda byl a je známý především v působení ve své domovské partě Znouzectnost, odkud čerpá i repertoár pro své vlastní vystoupení. Zaranžované známé písně ze "znouzích" koncertů prokládá dalšími neméně působivými. Jeho typickou hru se slovy, poetiku a místy černě-laděný ale laskavý humor je pro tvorbu ZNC příznačný. Sám je aktivním výtvarníkem libujícím si v jakýchsi surrealistických kolážích na plakátech a tričkách ZNC. Také na svém labelu Sisyfos records vydává všechny desky Znouzectnosti, Démophobie i kapelního bubeníka Caina. 

Oba protagonisté svorně říkají, že hrají písně laskavé (Déma) a nelaskavé (Golda). Inu máme se nač těšit, neboť v těchto úpravách slyšet písně ZNC je vzácnou raritou.

Více info na:

Démophobia

Znouzectnost

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.