Přihlášení

Galerii Portyč naplnil jazz – až do konce ledna!

14. 1. 2015 | Zdenka Jelenová | Diskuze (0) | Kultura

Vítězné foto - autor Didier Jallais z Francie

Všichni, jimž něco říká jazz, by si měli najít cestu do Galerie Portyč, pokud tak dosud neučinili. Je zde totiž vystavována koekce třiceti fotografií z z prvního ročníku mezinárodní soutěže JAZZ WORLD PHOTO. Založili ji společně fotografové a muzikanti Ivan Prokop, Tomáš Kratschner a Patrick Marek, pro něž je jazz jednou ze základních součástí života.

Vernisáž doplnilo vystoupení Jazz tria  Jakuba Valeše  z Tábora, které sklidilo mohutný potlesk.

"Mezi účastníky i na vernisážích potkávámě fantastické lidi, a i proto v pořádání soutěže pokračujeme. Pokud někdo z vás fotíte, klidně se přihlašte, soutěž je určena pro profíky i amatérské nadšence," vyzval všechny zájemce Tomáš Kratschner.

"Mezi porotce se nám podařilo získat letošního vítěze, Francouze Didiera Jallais, což je úžasná osobnost, je to lékař, který se účastní pravidelných zahraničních misí v Indii, kde léčí zdarma," dodal Ivan Prokop.

"Já nejsem moc na mluvení, ale jsem strašně rád, že se nám to povedlo. Je za tím dost práce, já sám jsem psal a komunikoval s celým světem, ačkoliv neumím vůbec anglicky," smál se při vernisáži Patrick Marek

Výstava je součástí akce International Jazz Day a její pravidla jsou jasná: zájemce o účast vybere nejlepší záběr, který se mu povedlo vytvořit v daném roce a přes internetové stránky www.jazzworldphoto.com se do soutěže přihlásí. Odborná porota pak vybere třicet nejlepších snímků a ty se stanou součástí další putovní výstavy. Vyhlášení proběhne na finálovém večeru mezinárodního festivalu JAZZINEC v Trutnově 28. března 2015.

Výstava Jazz World Photo 2014 v Galerii Portyč bude otevřená až do soboty 31. ledna.

Video z vernisáže bylo natočeno v rámci pilotního dílu nové písecké internetové televize PísekTV:

 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.