Přihlášení

Festival jednoho umělce COOL V PLOTĚ zakončí prázdniny

24. 8. 2018 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

Portugalský folk, rumunská elektronika, německá avantgrada, australské blues a mnoho mnoho dalšího – Cool v Plotě i letos nabídne mezinárodní přehlídku toho nejlepšího, co vzniká na rychle se rozvíjející scéně hudby tvořené jedním člověkem. Na sedmi pódiích v centru města vystoupí více než třicet sólistů, z nichž někteří představí program koncipovaný specificky pro tuto příležitost. Nově vytvořená scéna v gotickém příkopu poskytne prostor pro páteční Silver Rocket stage i pro tvořivé dílny. Víkend, na který se nezapomíná, zážitky na celý život, tanec, rozjímání, radost a pohoda – 9.ročník Coolu v Plotě 31.8. a 1.9.2018 Písek. www.coolvplote.com

Mezinárodní festival jednoho umělce Cool v plotě letos proběhne 31.8 a 1.9 v jihočeském Písku. Ve svých dosavadních osmi ročnících představil na sto padesát umělců z více než třiceti zemí světa. Jeho jedinečná dramaturgie se výlučně zaměřuje na umělce, kteří tvoří samostatně. Převážně hudební program oscilující mezi mnohými žánry, jako jsou jazz, new folk, soul, elektronická, experimentální hudba, world music a dalšími, je doplněna o autorská čtení, video art či tanec.

Letos se můžeme těšit na zvuk kontrabasu, violoncella, akustických i elektrických kytar, didgeridoo, houslí nebo klasického koncertního křídla. Elektronické projekty se budou střídat s čistě akustickými vystoupeními. Jména, na která jsme letos obzvláště zvědaví jsou například Christoph Pajer člen rakouských Metamorphosis vynikající zpěvák a hráč na elektrické a akustické housle, čelní představitelka rumunské nezávislé elektronické scény Miruna Burozescu aka Borusiade. Svůj ambientní elektronický projekt představí Tamara Sofia Smidt vystupující pod jménem Awali. One man band v pravém slova smyslu představí Australan Gwyn Ashton.  Spojení beatboxu, hry na didgeridoo, perkusních nástrojů a elektroniky využívá ve svém sólo hraní Portugalec s marockými kořeny Tiago Francisquinhu v projektu nazvaném Cano Guru. Vítěz mnoha prestižních evropských anket a soutěží Portugalec Luis Peixoto na pódiu také kombinuje elektroniku s akustickými nástroji a představuje tak velmi energickou, aktuální podobu portugalského folklóru.  Na sobotní večer se nám letos podařilo domluvit Christiana Löfflera – hudebního producenta, skladatele a Dje, který už několik let patří k naprosté světové elitě na poli elektronické hudby. Jeho živá vystoupení v sobě spojují melancholii i euforii v rámci velmi osobní hudební zpovědi o životě na pobřeží Baltického moře. Výjimečný zážitek určitě přinese i tajuplná, šamanismem severoamerických indiánů nasáklá a naprosto unikátní hudební performance v podání světoběžníka, který si říká Andy the Doorbum. Mezi mnohé další umělce patří Dorota Bárová, Petr Kumandzas, Cherry Sunkist, Cermaque nebo Ochepovski.

Festival se odehrává na šesti pódiích v historickém centru města a přivádí své návštěvníky na tak krásná místa jako je nádvoří galerie Sladovna a s ním sousedící nádvoří Prácheňského muzea, koncertní síň Trojice, hradební gotický příkop nebo kávový klub Vykulená Sova.

Dva dni, na které se nezapomíná, více než třicet umělců z deseti zemí světa, genius loci města na Otavě, tvořivé dílny a zajímavé občerstvení to vše a mnohem více je festival jednoho umělce Cool v Plotě. Nenechte si ho ujít, těšíme se na viděnou 31.8. a 1.9. v Písku.

www.coolvplote.com

https://www.facebook.com/Coolvplote/

Tel: 777647455

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.