Přihlášení

Dotkni se Písku s Divokým Billem

27. 5. 2016 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Stejně jako každý rok, i letos se budou v Písku konat tradiční městské slavnosti Dotkni se Písku. Tento rok bude ale kromě bohatého programu jejich součástí i celodenní hudební festival, na kterém se představí jak mladé kapely z blízkého okolí Písku, tak dlouholeté stálice české hudební scény.

V sobotu 11. června bude písecké letní kino patřit muzice. Těšit se můžete na pořádnou dávku rocku. Během dne se na pódiu vystřídá osm kapel a celý festival vyvrcholí koncertem Divokýho Billa.

 

Program začíná už ve dvě hodiny odpoledne, kdy hudební festival odstartuje mladá pop-rocková parta z Milevska – The Needs. I přes to, že kapela působí krátce, pravidelně vystupuje na akcích v Milevsku a okolí a loni jste ji mohli vidět a slyšet například na letním open air festivalu Přeštěnice.

 

 

Po nich nastoupí na pódium kapela Natural z Prahy, která se na české hudební scéně pohybuje zhruba od začátku osmdesátých let. Natural má mimo jiné na svědomí známý hit Já na to mám, který sklízel velký úspěch na koncertech, v hitparádách, v televizi i na deskách, kterých se tehdy celkem prodalo zhruba čtvrt milionu.

 

 

 

 

 

Další hodina bude patřit dlouhodobě působící rockové kapele Fantom z Milevska, jejíž kořeny sahají až do sedmdesátých let. Kapela vsází na osvědčené hity z osmdesátých let jak české tak zahraniční tvorby a součástí jejího repertoáru jsou i nádherné rockové balady, které osloví nejenom fanoušky rockové hudby.

 

 

Přibližně v pět hodin bude na řadě kapela Parkán ze Strakonic, která začala koncertovat v podstatě před více než třiceti lety. Za tu dobu stihla několikrát změnit jméno, členy a různé styly hudby od coververzí hitů zahraničních kapel až po vlastní tvorbu, na kterou se nakonec zaměřila a pod vlivem Bon Jovi se v osmdesátých letech s konečnou platností zformovala do současné podoby. Parkán je organismus, který se neustále mění a pulsuje, ale pořád si udržuje svůj vysoký standard. Parkán se od ostatních kapel neodlišuje výjimečnou rytmikou, ale originálním aranžmá a především špičkovým vícehlasým vokálem.

 

Následovat bude mladá metalová kapela z Mirovic – Hand Grenade, která nedávno vydala novou, v pořadí už druhou desku s názvem Na vlnách. Kapela se může pyšnit vítězstvím v soutěži píseckých regionálních kapel Rock Region Fest 2010 a vystupováním na mezinárodním rockovém festivalu Master sof Rock. V roce 2014 absolvovala kapela Hand Grenade dvouměsíční turné se skupinou Harlej.

 

 

Od sedmi hodin se v letním kině představí osmičlená pop-rocková kapela Bags ze Strakonic oživená o dechovou sekci a elektroniku. Kapela hraje už pět let a nedávno pokřtila svoji novou desku Myšlenka. Jejich energická a optimismem nabitá hudba se pomalu ale jistě začíná dostávat do povědomí široké veřejnosti. Kapelu jste mohli slyšet na menších ale i větších hudebních festivalech a vystupovala už také po boku kapel jako UDG, Mandrage nebo vypsaná fixa.

 

Pokud máte rádi ska a reggae, určitě si nenechte ujít pražskou partu Fast Food Orchestra, která za více než deset let aktivního vystupování se svým repertoárem objela téměř celou Českou republiku a opakovaně se také objevila na pódiích zahraničních klubů a festivalů. Společně s americkými The Toasters kapela odjela na turné do Brazílie a na koncertní šňůru po Evropě a mimo jiné si také zahrála po boku „skáčkové“ ikony, španělských Ska-P.

Večer vyvrcholí vystoupením dobře známé folk rockové kapely Divokej Bill – dlouholeté stálice české rockové scény, která v roce 2013 oslavila patnácté výročí svojí existence. Klasická rocková kapela obohacená o harmoniku, housle a banjo, která je v českých vodách téměř ojedinělou záležitostí má na kontě hity jako Čmelák, Plakala, Síť, Vstávej a spoustu dalších. Divokej Bill momentálně připravuje vydání nové, už sedmé studiové desky, takže není úplně vyloučené, že některou z novinek živě předvede.

 

 

Jak můžete vidět, program festivalu bude opravdu našlapaný, tak si tuto událost nenechte ujít a přijďte se v sobotu 11. června vyřádit do píseckého letního kina za doprovodu rockové hudby.

Vstupenky jsou v předprodeji na našich stránkách www.centrumkultury.cz . Více informací a kompletní program slavností najdete na adrese www.dotknisepisku.cz

Dokumenty k článku

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.