Přihlášení

Dotkni se Písku

19. 8. 2021 | Centrum kultury | Diskuze (1) | Kultura

V loňském roce uběhlo 777 let od první písemné zmínky o městě Písek. Celý „sedmičkový“ rok se měl nést v duchu těchto oslav. Vzhledem k epidemické situaci byla zrušena jak červnová slavnost, tak i ta, která se měla konat v září. Letos se nám 777 let podaří oslavit! Z důvodu vládních nařízení jsme oslavu, která se tradičně koná druhý červnový víkend, naplánovali od 26. do 29. srpna 2021. Bude probíhat převážně v Palackého sadech a na zahradě Kulturního domu. Součástí městské slavnosti Dotkni se Písku bude i čtvrteční koncert Píseckého komorního orchestru, který vystupuje od 19 hodin v Palackého sadech pod vedením dirigenta Felixe Slováčka mladšího a o nedělní program Pískoviště se postará Sladovna. Neděle také nabídne průvod koní městem a následný program pod názvem Českem na koňském hřbetu.

Na městské slavnosti se můžete těšit na vystoupení zpěvaček Kataríny Knechtové a Lenny, skupin Poletíme?, ATMO music, jazzového orchestru Prague Rhytm Kings a mnoho dalších. V pátek vás čeká typický „lauří“ koncert s pořádnou dávkou energie. Kapela Laura a její tygři se svojí specifickou vizuální i hudební image na slavnosti nesmí chybět. Nenechte si ujít ani kapelu České srdce, která úspěšně kombinuje keltskou a rockovou hudbu. Charismatické mužské uskupení pražské kapely Hodiny, předskokana strahovského koncertu skupiny Kryštof, zahraje hity Stmívání i Nebudu v koutě stát, které se vyšplhaly na přední příčky hitparád. Slavností se zúčastní také písecké soubory, jihočeská art rocková kapela Primátor Dittrich oslaví 40 let na scéně. Na své si přijdou i nejmladší návštěvníci, pro které jsme připravili v zahradě Kulturního domu dětský program s BibiBum, dílničky a soutěže. Vedle historického programu jsou naplánována i divadelní představení a besedy ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka. Kompletní program, včetně doprovodných akcí, najdete na www.dotknisepisku.cz.

 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

24. 8. 2021 (08:28)  –  Iveta Hodoušová

0
0

V rámci slavnosti si nenechte ujít koncert písecké folk-punkové kapely JAKOFAKT? na zahradě KD v sobotu 28.8. od 17 hodin!!!

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.