Přihlášení

Do Šrámkova Písku za Duhovým divadlem

14. 5. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Kdo se baví divadlem, ten nemůže Písek v květnu minout. V závěru měsíce se tu budou konat totiž hned dvě divadelní přehlídky – Šrámkův Písek a Duhové Divadlo.

Šrámkův Písek je přehlídka alternativního divadla. Od 24. do 26. května se do Divadla Fráni Šrámka a do Divadla Pod čarou sjedou účastníci už 58. celostátní přehlídky experimentujícího divadla Šrámkův Písek. Inscenace souborů, které na přehlídku přijedou, se vyčleňují z tradičního proudu divadla, používají osobité a tvůrčí postupy nebo se pohybují na pomezí divadla a dalších uměleckých druhů. Hlavním cílem přehlídky je podpora alternativní divadelní tvorby, vzájemná inspirace a otevření hranic mezi různými metodami a formami práce v divadelních souborech. Program přehlídky bude vyvěšen na výlepových plochách ve městě v průběhu května. Přehlídka nemá věkové ani žánrové omezení – pouze není určena dětským souborům do patnácti let.

Ale ani před dětskými soubory se Písek v květnu neuzavírá. Právě naopak. Pravidelně si zde dávají dostaveníčko divadla waldorfských škol z celé republiky. I v letošním roce se na čtyři dny zabydlí v Divadle Fráni Šrámka, Kulturním domě a také v Divadle Pod čarou. Sjedou se k nám už po čtrnácté. Své divadelní zkušenosti, nápady a představení si na přehlídce Duhové divadlo bude předávat a přehrávat zhruba 20 souborů.  Během čtyř dnů uvidíte téměř třicet představení na pěti scénách. Na tato představení, kde je vstup zdarma, každoročně zavítá okolo dvou tisíc diváků. Přehlídka Duhové divadlo zaplní kulturní kalendář od 29. května do 1. června.

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.