Přihlášení

Do Podčáry přiletí Mucha, Nikola Mucha a její folk-punk-schlager.

24. 7. 2022 | Iveta Hodoušová | Diskuze (0) | Kultura

Prázdninový program koncertů a dalších akcí píseckého kulturního stánku Divadla Pod čarou se blíží k polovině. Ještě je ale spousta příležitostí navštívit koncerty a dát si nějakou tu dobrotu na útulné Letní trase. Například v pátek 29. července, kdy dorazí z Brna zajímavý hudební úkaz, písničkářka MUCHA.

 

Bývá považována za písničkářku, ale čistá písničkářka to není. Koketuje s punkem, ale typický  punk to není, občas zabrousí do folku, ale folk to taky úplně není, říkají jí Záviš v sukních, ale k němu má daleko. Kdo je tedy  Mucha?

Nikola Muchová tyto věci neřeší. Chce jenom zpívat a dělat lidem radost. Má pověst drsné punkové feministky, bláznivé, ale upřímné, přidrzlé holky, která pro sprosté slovo nejde daleko.  Do povědomí se dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními texty mířícími na mužskou neschopnost, genderovou nespravedlnost, hipstery, různé úchylky, odchylky, útlaky a jiné podivnosti života, v současné době i na trable matky na mateřské. Její písně jsou osobité, s příběhem i zcela bez obsahu, ale mají duši.

Říká o sobě, že zpívat moc neumí, má ovšem obrovský smysl pro humor a dělá hity, které obíhají sociálními sítěmi nadzvukovou rychlostí. Nikola Mucha, pro niž „chlapi sú kokoti“, zvládá i roli mámy tří dětí. Je velkou pohodářkou,  tahákem  hudebních festivalů a ozdobou každé klubové scény.

https://www.youtube.com/watch?v=SI_gr175DqM

Její koncert v Podčáře začíná ve 20:00 ( a není úplně vhodný pro děti).

 

 

Zve tým Divadla Pod čarou

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.