Přihlášení

Dny peruánské kuchyně v hotelu U kapličky

4. 3. 2011 | Magdalena Myslivcová | Diskuze (28) | Kultura

Pozvánka

Po velmi úspěšné loňské akci, ve které písecký Hotel U Kapličky představil typickou maďarskou kuchyni, se v letošním roce návštěvníci „gastronomicky“ podívají mimo evropský kontinent. Vedení hotelu ve spolupráci s cestovní kanceláří Latino Travel a společností Gastronomia Perú připravilo DNY PERUÁNSKÉ KUCHYNĚ. Ve dnech 10. a 11. března mají návštěvníci šanci okusit speciality peruánské kuchyně a kromě degustace peruánských vín také tradiční peruánskou pálenku Pisco.

Jak uvedl majitel hotelu Jaromír Grégr, jedná se o další poznávací gastronomickou akci, na které se jeho hotel zaměřuje. „Chceme veřejnosti a návštěvníkům ukázat typické produkty a gastronomické speciality různých zemí. Rozhodně ale nebudeme neustále „putovat po světě“, na letošní podzim připravujeme Dny písecké kuchyně.“ uvedl.

Nicméně nyní čeká hosty opravdu gurmánský zážitek v podobě typické peruánské kuchyně, kterou bude v hotelové kuchyni připravovat kuchař John Clement Becerra. Hosté mohou očekávat speciality z hovězí ho a kuřecího masa, ale také mořských ryb. V jídelníčku jsou různé druhy studených i teplých předkrmů a typický peruánský dezert. Současně zde po oba dva dny bude probíhat degustace peruánských vín a tradiční peruánské pálenky Pisco, vyráběné jednou destilací.

Hotel U Kapličky chce být mimo své hlavní poslání také přirozeným kulturním centrem – místem setkávání a nových zážitků, nejen v gastronomii. Proto také začal provozovat v loňském roce Divadelní klub, kde najdou pravidelní návštěvníci besedy historika Ondřeje Koláře a zejména dětská loutková představení a kabarety souboru Písečtí loutkáři.

Pro očekávaný zájem bude lepší si místa na Dny peruánské kuchyně rezervovat předem a to v čase oběda i večeří. Rovněž je možné se zúčastnit soutěže, pořádané ve spolupráci s Rádiem Orlík, jejíž výherce bude mít večeři pro dvě osoby zdarma. Veškeré informace, kontakty a mailový kontakt potřebný pro rezervaci míst naleznete na www.hotelukaplicky.cz

Jaromír Grégr, ředitel hotelu

 

0
0

Diskuze k článku +

4. 3. 2011 (11:03)  –  skrblík

0
0

Doufám, že si Písecký svět nechal za zveřejnění této reklamy zaplatit!Mimochodem, jaká je sazba ? Pokud ne, tak bych měl hned několik projektů, o kterých bych chtěl občany města informovat .Proč platit za jinou formu reklamy, když článek v Píseckém světě bude zadarmo?
Myslím, že si budete muset prostudovat zákony.

Odpovědět

4. 3. 2011 (13:48)  –  Zdenka Jelenová

0
0

Jaké zákony máte na mysli? Ceník inzerce je na webu k nahlédnutí, ale co a jak budeme zveřejňovat, je stoprocentně věcí rozhodnutí redakce, nejsme žádné veřejnoprávní nebo státní médium :-) Tohle je čistě soukromý projekt a věřte, že zatím velmi prodělečný – tedy co do finančního zisku, nikoliv pokud jde o podporu veřejné občanské diskuse.

Odpovědět

4. 3. 2011 (14:34)  –  v.

0
0

to skrblík: a to já jsem zase rád, že si to mohu na píseckém světě přečíst a děkuji redakci – je to osvěžení. Kultura stolování a jídlo jiných zemí nás může k něčemu také dovést. Třeba k poznání a nadhledu. Rozhodně však jste asi mimo mísu a prostudujte si třeba zákon všech zákonů.

Odpovědět

4. 3. 2011 (15:02)  –  bl

0
0

Nezlobte se na mě, ale tohle je reklama jako blázen! A jestli to vidíte jinak…… Vyzývám tímto vtedy šechno provozovatele, aby sem vkládali také svoji reklamu.

Odpovědět

4. 3. 2011 (15:41)  –  ivo voříšek

0
0

I když je to tenký led,ja jsem za takovouto zprávu v kultuře také rád,pan Grégr nás nezve na polední menu a69,ale na vyjímečnou akci,kterých se v Písku zase tolik nekoná a takový gurmánský zažitek z kuchyně jihoamerické země,pro mne kulturní událostí je.

Odpovědět

4. 3. 2011 (17:47)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Skrblíku, typická maloměšťácká "starostlivost o druhé". Jsem ráda, že můžeme pomáhat propagovat zajímavé akce. Invence, odvaha realizovat netradiční projekt a píle dotáhnout ho do konce si vždycky zasluhují podporu.

Odpovědět

6. 3. 2011 (20:14)  –  skrblík

0
0

To, že je Písecký svět soukromým fórem je nepodstatné! V momentě, kdy jste ho zveřejnili na internetu, stal se projektem veřejným. Koneckonců, většina internetových diskuzních fór je vlastněna nestátními firmami nebo nezávislými jednotlivci. Jde o něco jiného: o integritu takového fóra. Pokud chcete získat důvěru uživatelů, tak musíte dodržovat určitá pravidla hry. Reklama (kterou otištění needitované verze dopisu pana Grégra bezespory je) by měla být jako reklama označena. Kdybyste si byli dali tu práci a o kulinářské akci napsali vlastní příspěvek, to by bylo něco jiného. Právě probíhající diskuze o tom, do jaké miry moderovat, editovat a cenzurovat příspěvky a názory svědčí o tom, že se založením internetového fóra na sebe jeho vlastníci berou určité morální, ale i právní závazky. Majitelé fóra jsou právně zodpovědni za to, co zveřejní. Například, když někoho někdo z vašich přispěvatelů urazí nebo pomluví a dotyčný se bude chtít soudně bránit, budou to provozovatelé fóra, kteří se budou muset zodpovídat. Wikipedie je take soukromým projektem.
Pokud dovolíte, aby se z Píseckého světa staly reklamní stránky, tak promarníte velkou příležitost poskytnout občanům města objektivní diskuzní platformu.
Dokud se nevzpamatujete, vyzývám všechny majitele restaurací, autodílen, obchodů, opraven, masážních salonů, cestovních kanceláří, provozovatelů kurzů, deratizátorů, pojiš´tovacích agentů atd atd. aby využili možnosti bezplatné reklamy a zaplavili Písecký svět informacemi o svých službách a produktech (jenom prosím, dejte si na svých příspěvcích záležet, Písecký svět to přetiskne celé, tak jak to dostane, i s podpisem). To si pak Ivo Voříšek, Magdalena Myslivcová a jim podobní užijou!

PS Paní Myslivcová, vy bohužel nepropagujete zajímavé akce, vy pouze přetiskujete dodaný reklamní materiál!

Odpovědět

7. 3. 2011 (12:17)  –  v.

0
0

pro skrblíka: Když už jste tak omezen a nepokládáte gastronomii za součást kultury (viz jak správně podotkl pan Voříšek) tak nepochopíte ani to, že když někdo pořádá akci, která má význam přesahující rámec běžného podnikání a je významná pro Písek – v tomto případě v turistickém ruchu – pak je zcela v pořádku, že je zde umístěná. Dokonce být redaktory, tak udělám rubriku Turistický ruch. A pokud chcete pouze objektivní diskuzní platformu a pomíjíte informační ráz mnoha příspěvků PS, tak si založte svůj pouze diskuzní web…

Odpovědět

7. 3. 2011 (19:13)  –  skrblík

0
0

Nikdy jsem neprotestoval proti uveřejnění článku o gatronomické akci, ale proti tomu, že redakce Píseckého světa přetiskla doslova reklamní dokument napsaný majitelem restaurace, která akci pořádá. Vždy´t by bylo bývalo jednoduché, kdyby pan Grégr redakci o své akci informoval a pozval je, aby o ní napsali. Hlavním zájmem majitele restaurace není kulturní osvěta občanů Písku, ale pouze nefalšovaný finanční zisk. Pouze pokud by takovou KULTURNÍ akci pořádal jako bezplatnou, bylo by přijatelné, aby Písecký svět přetiskl jeho publicitní materiál. Domníval jsem se, že Písecký svět není reklamním fórem.
Hodlám připravit vlastní (samozřejmě kulturní) akci a doufám, že i v mém případě Písecký svět otiskne moji reklamu, pardon- moji kulturní informaci. Už se těším, jak kulturně vzdělám občany, kteří se až doposud nekulturně domnívali, že reklama je reklama a ne kulturní výchova.
Na co Písek potřebuje Centrum kultury, když se o kulturní propagaci tak pilně starají pan Grégr a Písecký svět?
Než přehánět kulturní přínos restaurace pana Grégra, bylo by lepší se zabývat postavením reklamy v Píseckém světě.

Nevěděl jsem, že je to s Pískem tak špatné , když komerční akce je prezentována jako akce, která je podle přispěvatele v. , cituju "významná pro Písek – v tomto případě v turistickém ruchu". Ha, ha, ha Starý kamenný most, muzeum či jiné místní pamětihosnosti čekaly na to, až pan Grégr zorganizuje svůj kulturní projekt na zvýšení tržby, protože by turistům jinak jistě nestálo za to do do té doby tak nekulturního města přijet.
Přeji Vám, v., hluboký kulturní zážitek při vaší dnešní večeři. Závidím Vám.

Odpovědět

7. 3. 2011 (19:49)  –  bl

0
0

Naprostý souhlas se Skrblíkem!

Odpovědět

7. 3. 2011 (20:44)  –  v.

0
0

takže skrblíku začnu od vašeho konce: děkuji, kulturní zážitky při večeři já opravdu mám a že mi je závidíte je váš problém…
s Pískem je to opravdu hodně špatné a kdyby se na mostě či v muzeu předváděla například středověká hostina (která by samozřejmě nebyla zadarmo, ale za peníze pro zúčastněné) tak by tady těch turistů asi bylo více, než doposud je. A to je ten velký kámen úrazu, protože dle mých zkušeností se tady mnoho povídá a skutek utek. A když se jeden skutek objeví (mně se to opravdu vážně líbí a myslím, že to je rovněž krok směrem k nabídce pro turistický ruch), tak přijde nějaký závistivec vašeho typu a rozjede kolotoč nesmyslných výpadů. Doufám, že se té vaší kulturní akce dočkám. A znovu opakuji, pokud gastronomii a gurmánství (tedy pokud víte co to je) nepovažujete za součást kultury, tak je to čistě váš problém a dáváte tím jen vědět o své úrovni. A nebo ještě jinak: když víte tak přesně, jak to mají redaktoři Píseckého světa dělat, tak se přihlašte do jejich týmu a pomožte jim. Třeba právě na vás čekají…

Odpovědět

7. 3. 2011 (22:16)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Anonyme skrblíku, těší mě, že jsme Tě touto pozvánkou motivovali k tak vážným úvahám o blahu Píseckého světa. Určitě se nám ozvi, až budeš mít zájem informovat o svých kulturních či jiných akcích a domluvíme se konkrétně. Ovšem zkus se prosím do té doby rozpomenout, jak se jmenuješ. Panu Grégrovi přeju, ať má restauraci nabitou k prasknutí, a Tobě skrblíku, ať Ti závistí nezaskočí kostička…

Odpovědět

8. 3. 2011 (09:51)  –  skrblík

0
0

Škoda, přeškoda, že všichni i nadále ignorujete podstatu mého příspěvku, tedy reklamu v Píseckém světě. Ono,když chybí argument, tak se musí rychle změnit téma.
Pro v. – asi neumíte číst, nidky jsem neřekl, že gastronomie není svým způsobem součástí kultury. Ovšem z tohoto druhu turistického ruchu bude mít užitek jen majitel restaurace. V pořádku, nic proti tomu. Podle vašeho pojetí turistického ruchu by se měl Písek chystat o víkendu na pěkný nával.
PS. Rozšiřte si své obzory a zkuste objevit také jiné druhy kulturního vyžití. Třeba budete překvapen jak přízemní se ona gastronomická akce najednou stane.

pro p. Myslivcovou – škoda, že jste nevyužila své schopnosti a nenapsala onu pozvánku na gastronomickou akci sama. Vyhnula byste se diskreditaci své i Píseckého světa a pan Grégr by měl propagaci stejně zajištěnou. A jak to, prosím, tedy je s utou reklamou v Péseckém světě?

Odpovědět

8. 3. 2011 (10:03)  –  v.

0
0

už mne skrblíku vůbec nebavíte – jste to vy, kdo uhýbá jak úhoř. Mé pojetí turistického ruchu je takové, že když bude takových akcí v Písku přibývat a budou podporovány, pak se prostě jednoho dne rozhlédneme a turisté tu budou, protože jim budeme mít co nabídnout. Ona je to totiž každodenní a mravenčí práce a součinnost mnoha subjektů. Tedy těch, kteří chtějí spolupracovat nejen ku svém prospěchu. Ano, je to budovatelské, ale jinak to prostě nejde, než prací. A vaše rady si nechte raději pro sebe. Píšete, jako byste byl vševěd a ne skrblík!

Odpovědět

8. 3. 2011 (11:33)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Skrblíku, pokusím se ti v této věci naposledy odpovědět, snad ti to konečně dojde . Podmínky inzerce na PS jsou zveřejněny v rubrice INZERCE, o zpoplatnění PR článku rozhoduje redakce. Pokud je to v našich silách, snažíme se pořadatelům akcí, které považujeme za zajímavé, vyjít vstříc. Pozvánky na akce si registrovaní pořadatelé ve většině případů vkládají sami, u dosud neregistrovaných to výjimečně uděláme my. V takovém případě vkládáme pozvánky v původním znění, jak je obdržíme od pořadatelů, viz. prohlédněte si rubriku kultura. Více opravdu není v našich silách. Naším cílem a smyslem PS není psát vlastní články o akcích, ale především informovat a otevírat prostor pro svobodné vyjádření názorů. Zdravím

Odpovědět

8. 3. 2011 (12:18)  –  Josef Kovařík

0
0

Ke společenské diskusi a společenským vztahům.
Dnes se slaví Mezinárodní den žen. Již jsem rozdal několik kytiček a také ochutnal Bourbon Whiskey. Bylo to příjemnější než zde probíhající divná diskuse.

Odpovědět

8. 3. 2011 (13:03)  –  Petr Putna

0
0

Takové imperialistické pití? Proč ne raději tradiční stoličnou?

Odpovědět

8. 3. 2011 (13:07)  –  jitka B.

0
0

p.Kovařík – závidím vám, škoda, že nejsem členkou KSČM. Tu whisky koupila manželka?

Odpovědět

8. 3. 2011 (13:20)  –  skrblík

0
0

Nechci vám, pánové, kazit MDŽ, ale musím pro p. Myslivcovou opsat část kodexu Píseckého světa.
Cituji"
Bod 6: Politická a komerční reklama
• Přispěvatel nesmí na tomto webu propagovat vlastní nebo cizí komerční ani politické aktivity a zájmy způsobem, který by mohl být považován za skrytou reklamu. V textech nesmí být aktivní internetové odkazy na stránky komerčních subjektů či politických uskupení.
Bod 2. Zakázané články
• texty nebo obrázky, jejichž autorem není sám bloger, zvláště když je dostal e-mailem nebo získal z jiné webové stránky .

Z toho vyplývá jediné- do očí bijící samoreklama je povolena, pouze skrytá je zakázaná. Hurá, konečně to chápu. Jde se slavit.

Odpovědět

8. 3. 2011 (13:42)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Skrblíku, opomněl jsi citovat druhou část znění v kodexu, která se ti nehodila: "Výjimky lze stanovit pouze po předchozí dohodě s provozovateli webu." Rozhodnutí o zveřejnění je tedy plně v kompetenci redakce a redakce byla zatím v této věci vždy maximálně vstřícná." Tím končím tuto neplodnou diskusi. Běž radši slavit MDŽ skrblíku.

Odpovědět

8. 3. 2011 (14:41)  –  to

0
0

Já osobně si myslím, že kdyby pan Grégr toto dělal právě na tom mostě nebo např. v Parkánech , jak už zde zaznělo, tak že by to byla opravdu hezká a chválihodná akce.

Odpovědět

8. 3. 2011 (23:41)  –  skrblík

0
0

Teprve přitlačena ke zdi přiznala p. Myslivcová to, co mohla říci hned na začátku téhle diskuze: komerční reklama v Píseckém světě není normálem, naopak je v rozporu s kodexem fóra. Panu Grégrovi byla udělena vyjímka (proč asi?), jejíž udělení si provozovatelé fóra vymiňují jako své privilegium. Budiž.
Každé diskuzní fórum stojí a padá se svými přispěvateli a čtenáři. Bez nich ztrácí význam a stává se pouze místem pro přetiskování různých dokumentů z městkého zastupitelstva (ty se dají najít i jinde). Provozovatel fóra si svých debatérů musí váží a musí si také cenit jejich názorů, at´už souhlasných nebo těch polemizujících. Měl by přivítat to, že někdo odstartuje slušnou debatu na důležité téma, debatu, která může být pro fórum přínosná, protože umožní jeho provozovatelům, aby se zamysleli nad některými věcmi a našli společně s debatující veřejností řešení, které posune činnost fóra kupředu.
Pokud se však provozovatel začne stavit do pozice diktátora, který si může dělat co chce a nemusí se nikomu zodpovídat, je vše ztraceno. Každý živnostník ví, že jeho činnost je postavena na nepsaném zákonu o respektování zákazníka. Samozřejmě, že je tento nepsaný zákon nevymahatelný a živnostník může kdykoliv uplatnit svoji autoritu a ohánět se vyjímkami. Pak ale jeho podnikání nemá smysl.
Já jsem inicioval debatu na důležité téma neplacené a neoznačené reklamy. Slušným způsobem jsem vyjádřil názor a ostatní se mnou slušně polemizovali.
Již na začátku této debaty provozovatelé zdůraznili, že jejich fórum je jejich soukromou věcí a oni si můžou dělat, co chtějí. Inu, mají do určité míry pravdu. Ale proč potom provozovat veřejné diskuzní fórum?
Končím. Jak každý ví, s diktátory nemá cenu polemizovat. A to be vyjímky!

Odpovědět

9. 3. 2011 (00:08)  –  Magdalena Myslivcová

0
0

Však my si tvého názoru vážíme skrblíku, jinak bys tu ani nemohl anonymně debatovat. Ale bohužel si to trošku pleteš. My totiž nejsme živnostníci a ty nejsi náš zákazník. Proto si asi vůbec nerozumíme. Děkujeme ti a měj se fajn.

Odpovědět

9. 3. 2011 (12:27)  –  to

0
0

Jojo, je to tak pane Skrblíku! Pro dobrotu na žebrotu!Takhle to u nás bohužel funguje!

Odpovědět

9. 3. 2011 (16:32)  –  v.

0
0

jste zvláštní skrblíku ve své sebeprezentaci: vy jste dle mého neinicioval ani nedostartoval slušnou debatu na téma, ale prachsprostou ironickou a jízlivou hysterii na místě, kde to vůbec nebylo třeba. Stále trvám na svém, že toto není reklama, nýbrž upoutávka na kulturní a gastronomickou akci, která přesahuje rámec běžného podnikání a jako taková propaguje město Písek jako aktivní destinaci v oblsati gastronomie. A už je to rovněž poslední veta, kterou vašim výlevům věnuji.
to to: rozhodně v tom od skrblíka žádná dobrota není. Spíše se hodí jiné přísloví.

Odpovědět

9. 3. 2011 (17:46)  –  Luděk Blaha

0
0

Pokud jste, s dovolením, ukončili diskusi na poněkud okrajové téma reklamy, kodexu, provozování fóra a etiky obecně, mohli bychom se věnovat podstatným věcem.
Třeba, v jaké cenové relaci se pohybuje menu onoho zážitku?

Odpovědět

11. 3. 2011 (12:38)  –  v.

0
0

tak pro pana B. – mrkněte na www.hotelukaplicky.cz, tam je ke stažení jídelní lístek. Já byl včera a měl jsem kuřátko a byl to opravdu zážitek! Doporučuji vřele. Viva Perú.

Odpovědět

11. 3. 2011 (15:13)  –  Luděk Blaha

0
0

Děkuji, pane v. Život je krásný.
Jen nesmíte být pankreatitik s dráždivým trakčníkem bez žlučníku.
Já tak akorát jogurt s rohlíkem a čínské zelí.

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.