Přihlášení

DIVADLO POD ČAROU – PROSINEC NEJEN VÁNOČNÍ!

25. 11. 2023 | Iveta Hodoušová | Diskuze (0) | Kultura

Koncerty napříč žánrem, adventní akce, divadelní představení, mikulášská pro děti, Vánoční kapr. To vše je připraveno pro vás, návštěvníky Podčáry v předvánočním čase.

Předvánočním dárkem nejen pro hudební pamětníky bude v pátek 1. prosince koncert skutečné hudební legendy. Kapela PRECEDENS oslaví v Podčáře 40 LET NA SCÉNĚ! Uslyšíte legendární  Soumrak bohů, Dobu ledovou, Berlínskou zeď, …. ale i zcela nové písně Martina Němce z chystaného alba. Připomeňme si, že v uvolněnější druhé polovině 80. let se stali Precedens první novovlnnou kapelou, které bylo dovoleno nejen nahrát, ale i vydat LP. V prostředí amatérských kapel nové vlny unikát.

 

Neděle 3. prosince náleží dětem. Podčáru ovládne Peklo, ale nikdo se bát nemusí. Budou písničky, pohádka, přijde Mikuláš, andělé a hodné dětičky dostanu dárečky – to vše od 15:00 v Mikulášské nadílce.

 

Adventní koncert Ireny Budweiserové a Jakuba Racka čeká příznivce kvalitní muziky v sobotu 9. prosince.

Irena Budweiserová je většině posluchačů známá hlavně z působení v kapele Spirituál kvintet. Zpěvačku s velmi osobitým a zároveň energickým projevem, při interpretaci vánočních spirituálů a gospelů, vánočních písní z Francie, Španělska, Slezska, Anglie i naší provenience, podpoří virtuosní hrou kytarista Jakub Racek, který si s Irenou „střihne“ i pár duetů.

 

Nejen pro děti je určeno divadlo, které krásně dokreslí vánoční atmosféru. Představení o tom, co se kdysi dávno stalo v Betlémě pod názvem „Zpátky do Betléma“ přiveze Teátr Pavla Šmída.

Kdyby tenkrát před dvěma tisíci lety ta patnáctiletá holka neřekla andělovi ANO, tak by teď zřejmě bylo všechno úplně jinak. Asi bychom neslavili Vánoce, nestavěli  betlémy a dárky by nenosil Ježíšek. Setkání kejklíře a komedianta Vojtěcha (Vojta Vrtek) se svým panem učitelem (Pavel Šmíd) u Betléma. Po letech si ten prastarý příběh zahrají a prožijí opět spolu. Neděle 10. prosince od 16:00

 

Velmi očekávaný vánoční dárek dorazí z Moravy.

V Pátek 22. prosince přivítáme Tomáše Kočka a jeho orchestr – world music smršť s moravskými kořeny. TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR vystoupí v Podčáře v rámci zavedeného a oblíbeného „Kračunovského turné“ a Písek je završením a vyvrcholením jejich vánoční koncertní „štace“. Kromě repertoáru z CD "Koleda", známých lidových koled v jedinečných aranžích a vánočních autorských písní Tomáše Kočka, zazní průřez tím nejlepším ze všech doposud vydaných alb skupiny. Kapela žánrově staví na moravské lidové hudbě, kterou ale svým jedinečným přístupem posunuje do neotřelých rovin a utváří osobitý celek, který respektuje své kořeny, ale zároveň reflektuje současnost a široké spektrum posluchačů.

 

A jdeme do finále. Jako každý rok se sejdeme v předvečer Štědrého dne, pojíme kapříka, popijeme dobrého moku, zazpíváme a budeme se těšit na Ježíška – to je tradiční akce VÁNOČNÍ KAPR.

 

Prosinec samozřejmě nabídne i další akce: ZNC, Jakofakt?, Pod stolem, Hamr, Černý desky, kapelu Kermideretvar,… proto nás sledujte na všech možných sítích.

 

 

Divadlo Pod čarou vám z celého hudebně – divadelního srdce přeje příjemné prožití vánočních svátků, šťastný Nový rok, hodně zdravíčka  a budeme se na vás opět těšit v sobotu 13. ledna 2024, kdy je pro děti připraven maškarní karneval.

 

 

 

Tým Divadla Pod čarou.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.