Přihlášení

Divadelka se neštítí propagace násilí

11. 9. 2015 | Ondřej Blažek | Diskuze (36) | Kultura

Zdroj: Bandzone.cz

Je ostudné a nemorální, že písecká Divadelka dá prostor a výdělek rapperovi Řezník, který bez skrupulí oslavuje brutální, sadistické chování.

"Drž hubu ty svině do kouta si píčo lehni
Seš moje votrokyně teď svojí prdel zvedni
Zhebni,jak tě nesnášim ty kurvo
Přitáhnu ti popruhy až ti prdel urvou
Svině budu tě řezat jako minule
Můžeš se jít vysrat až dožereš psí granule."

… toť úvod jedné z "písní", které už 25. září zřejmě zaslechnou hosté Divadelky. Jelikož nemůžu dělat více, tak alespoň takto krátce vyjadřuji svůj protest proti konání koncertu rappera Řezník a skupiny Sodoma Gomora v objektu, kde se nachází městské divadlo. Zvu všechny, aby se k protestu připojili. Provozovatele Divadelky, se kterým se osobně znám, pak zvu k zamyšlení, proč koncert, kde se bude opěvovat znásilňování či zabíjení, vlastně pořádá. Kvůli výdělku? Nebo se snad s texty "písní" ztotožňuje? Jsem z toho na rozpacích, a proto bych byl docela rád za jeho reakci zde v komentářích. Díky.

Pokud někdo ze čtenářů neví, o čem všem se dá dnes beztrestně zpívat, nechť se podívá na toto či na  toto video.

0
0

Diskuze k článku +

11. 9. 2015 (21:37)  –  Luděk Blaha

0
0

Dočetl jsem se na http://bit.ly/1XU662U
- Jde o nadsázku. Ve svobodné společnosti je právo na uměleckou svobodu zaručeno.
- Martin Pohl má dívku, té drsné texty tvrďáka Řezníka přijdou v pohodě.
- Jako Martin Pohl násilí odmítá, v roli Řezníka se cítí jako herec, který chce provokovat a bořit tabu.
- Děti zatím nemá.
Věme, že až dítka mít bude, že se z tatínka nepoblejou, a že ještě většího tvrďáka nenapadne umožnit umělci, aby si svoje umění užil v reálu.

Odpovědět

12. 9. 2015 (08:32)  –  Richard Kába

0
0

Ostudné je, že tu vůbec zaznívají hlasy po cenzuře. Jak jsem si přečetl Váš pamflet autore, ihned se mi vybavil díl Majora Zemana – Bič boží.

To že Vy osobně nechápete nadsázku a autorovu tvorbu je úplně jedno, ale že voláte po jeho cenzuře ukazuje, že tady v lidech stále žijí totalitní praktiky.

Kdyby třeba v divadelce předčítali Bukowského, budete také brojit?

Odpovědět

12. 9. 2015 (12:20)  –  Luděk Blaha

0
0

Nějak jsem, pane Kábo, v textu Ondřeje Blažka nezaznamenal požadavek cenzurního zákazu.
Tak snad byste nechtěl někomu bránit ve vyjádření jeho názoru…
To, že soud aktuálně neshledává v něčím jednání rozpor se zákonem, ještě nemusí znamenat, že takové jednání musí být přijatelné pro všechny, všude, v každé době a za všech okolností. Místo do jisté míry osobního výpadu zkuste spíš pojednat třeba o tom, co spatřujete na prezentaci brutality a násilí pozitivního. Třeba pro dospívající mládež. Jako že, kterak si poradit se šikánéry v třídním kolektivu. Nebo na Martina Pohla se smí až od osmnácti?

Odpovědět

14. 9. 2015 (07:27)  –  Richard Kába

0
0

Jestlli byl muj prispevek prilis ostry smerem k autorovi, vyprovokovala me jeho hlaska: "Nemohl jsem udelat vic (rozumim: abychom tomu zabranil)." Coz je bezesporu snaha o cenzuru, nebo to chapu spatne?

Ja se domnivam, ze ve svobodne spolecnosti ma kdokoli pravo prezentovat jakekoli "umeni" a je jen na publiku, jestli prijde, jestli to pochopi a jestli to bude uspesne. Brojit proti tomu, aby umelci, jejichz dilo nepovazujeme za obecne "spravne" smeli vystoupit, je podle meho nazoru opravdu mysleni totalitni.

Vzdyt respektovany umelecky kousek je i zlaty (s dovolenim) hajzl.

Odpovědět

13. 9. 2015 (22:44)  –  Aleš Procházka

0
0

Vážený autor by si měl přeložit všechny texty mainstreamových raperů např. z USA, třeba by pak protestoval při každém vysílání jejich klipů v MTV nebo na Óčku. :-) To, že někdo zpívá o násilí, neznamená, že ho páchá nebo oslavuje. Arnolda Schwarzeneggera také jistě nikdo nepodezřívá z toho, že oslavuje násilí nebo dokonce denně zabíjí stovky lidí…

Odpovědět

14. 9. 2015 (21:08)  –  Luděk Blaha

0
0

Ano. Repeří hlavního proudu, básnická licence, výpověď, nadsázka, fikce, svoboda projevu…
Pohlovo klipy, které jsem shlédl, jsou udělány dobře. Udělalo se mi špatně.
Možná se časem dostane i k imaginaci o ukopané těhotné ženě, pobodanému děcku po chemoterapii, granátu metnutém mezi návštěvníky hororkoreového koncertu. Seškvařené kusy roztrhaného reperova těla, mozek tekucí po činelech… Ale třeba to tam už někde je.
V každém případě lze metaforicky doporučit děvčatům, aby na koncert zašly se svými chlapci. Pokud se chlapcům během produkce rozzáří oči, budou děvčata aspoň vědět, do čeho jdou.

Odpovědět

14. 9. 2015 (22:38)  –  Aleš Procházka

0
0

LB: Tak doufám, že se v televizi nedíváte na horory nebo akční filmy, mohlo by se Vám udělat též špatně. Tenhle žánr holt není pro každého… :-)

Odpovědět

14. 9. 2015 (23:37)  –  Luděk Blaha

0
0

Nedívám se, pane Procházko, nedívám. Úplně mi stačí běžný život, televizní zprávy a moje vlastní černé můry.
Ale až někdy na takový horor půjdete, všimněte si diváků, kteří při odchodu z kina nejvíc o filmu vtipkují a hlasitě se smějí. A vězte, že to jsou ti, kteří se ale doopravdy upřímně báli. Musejí ten děs ze sebe dostat, aby se v noci nepočůrali. Nebo, kdo mlátí doma ženu, má panickou hrůzu z toho, že zůstane sám. Surovci jsou zbabělci.
Jestli na tom koncertu budete, dívejte se do publika.Třeba já bych tak smutný pohled na tolik nešťastných lidí neunesl. Přiznávám.

Odpovědět

17. 9. 2015 (11:50)  –  Marie Petrová

0
0

Tenhle žánr opravdu není pro každého, jak zmínil pan Procházka… Zajímalo by mě, jak se, lidičky, cítíte, když svobodně a dobrovolně shlédnete video nebo si poslechnete "píseň?????" těchto zoufalců…

Odpovědět

13. 9. 2015 (22:49)  –  Petr Horčička

0
0

Pane Blažku je mi opravdu smutno.. To, že je možné vůbec na server napsat článek o tzv. protestu proti koncertu, to by mne vážně nenapadlo , že se stane v roce 2015. Možná jste si spletl dobu a více by Vám vyhovovala doba před rokem 1989, bohužel pro Vás a ještě že tak pro normálně a svobodně smýšlející lidi je tato doba pryč.
Raper vystupující pod jménem Řezník má texty, které jsou samozřejmě brutální, ale to bude tím, že je to styl hudby a to horrorcore..Je zvláštní, že nikdo neprotestuje proti písním třeba jako Heroin atd., které léta v píseckých klubech zaznívají.
Nebudu se zde s nikým dohadovat ani nikoho přesvědčovat o důvodech proč takový a makový koncert pořádáme, protože si myslím, že žijeme ve svobodné zemi takže i Vy i já máme právo na svůj názor, ale aspoň příště jsi zjistěte všechny potřebné informace. Protože Vás opravdu osobně neznám a po tomto Vašem projevu ani nemám zájem na tom něco měnit.


S přáním klidného večera.

Petr Horčička – provozovatel Music clubu Divadelka

Odpovědět

13. 9. 2015 (23:48)  –  Luděk Blaha

0
0

Snad byste, pane Horčičko, nechtěl zakazovat protesty?

Odpovědět

14. 9. 2015 (07:52)  –  Ondřej Blažek

0
0

Kečupe, známe se. Proti Řezníkovi protestovala řada umělců už na Českém slavíkovi, protestuje proti němu i řada organizací. Říkej si o svobodě slova, co chceš, ale podporovat interpreta, jehož texty jsou na hraně zákona, je pro mě osobně velké zklamání, protože jako provozovatel kulturního podniku vysíláš do veřejného prostoru své hodnotové preference.

Odpovědět

14. 9. 2015 (08:57)  –  Richard Kába

0
0

Ja osobne povazuji za smutne, ze jakekoli texty jsou "na hrane zakona". Osobne bych rad zil ve spolecnosti, ve ktere svobodova slova existuje, kde si plkat muze kdo chce co chce a trestat se budou skutky – nikoli slova. Takto to funguje napr. v Dansku a je to znacne pozitivni a fukncni.

Z tohoto pohledu, se minula doba totalitni a soucasnost lisi pouze v tom, co konkretne se nesmi a postihuje.

Odpovědět

14. 9. 2015 (16:09)  –  Luděk Blaha

0
0

Plkat si může, kdo chce a co chce, leč ne vždy beztrestně. Mnohá prohlášení jsou skutkem, tuším.
Šíření poplašné zprávy (§199), pomluva (§184), křivé svědectví, křivá přísaha, nějaká ta osočení, urážky a tak nějak podobně. Jo jo. Dneska se už kolikrát ani normálně krást nedá… Zatracený život.

Odpovědět

14. 9. 2015 (18:21)  –  Richard Kába

0
0

Neresim tu aktualni pravni situaci, my u nas svobodu slova nemame. Tam by byla, si skutecne muze plkat kdo co chce. Pokud nicmene prokazete, ze Vam, nebo nekomu jinemu tim byla zpusobena ujma, lze se obratit na soud.

Odpovědět

14. 9. 2015 (19:18)  –  Luděk Blaha

0
0

Jak to máte, pane Kábo, u vás doopravdy netuším. Když tak se zkuste s manželkou nějak dohodnout.
Třeba Vám nějaké to slovo povolí.

Odpovědět

14. 9. 2015 (20:08)  –  Richard Kába

0
0

Vtipné :)

Odpovědět

22. 9. 2015 (16:00)  –  Tomáš Vodička

0
0

Pane Blažku ,

mohu se vás zeptat , proč stejně nevystupujete např. proti písničce "Děvky ty to znaj" od skupiny Kabát? Ztotožňujete se s tím? Zde uvedu další zajímavé názvy…

"Brousíme nože" – jasný návod na přípravu vraždy
"Kill you" – písnička od Eminema , za jehož koncert by jste byl určitě velmi rád…
"S.E.X." – písnička od Nickelbacku , jasný sexuální praktiky
"Sex on the beach" – písnička od Spankers , opět sexuální praktiky
"Zfetovanej" , pro změnu od Harlej , která jezdí po celé ČR
"Pověste ho vejš" – návod na vraždu…
"T.N.T." – návod na odpálení
"Orgasmus" – první album skupiny Kabát , další sexuální praktiky

Skupiny ORTEL , ORLÍK – nacistické , rasistické narážky

V televizi dávají denně x tisíc vražd , samotné KRIMI zprávy jsou také zdrojem "špatného" , nemluvě o PC hrách atp… víte o tom , že i Šachy jsou rasistické , neb vždy začíná bílá :)

Odpovědět

14. 9. 2015 (22:08)  –  Karel Červenka

0
0

Ondřej Blažek = Jiří Motýl
viz.
https://youtu.be/_7bOnB935CM?list=RD_7bOnB935CM

Odpovědět

22. 9. 2015 (12:29)  –  Jarda Zlobíř

0
0

Nechápu, proč se lidi koukají na filmy od Kubricka, Rodrigueze, Tarantina, Sixe, Bousmana, přímo se vyžívají v dívání se na scény plné násilí a krve. Vzrušeně pozorují hektolitry kečupu tekoucího po filmovém plátně a pak pičujou do Řezníka. Kdyby byl Řezník filmový režisér, byl by pro většinu lidí polobůh a genius, ale protože dělá hudbu, tak je to zlej, perverzní a zlobivej nerušenej kluk…
Lidi s hlavou v prdeli a názorama jako má Blažek mě opravdu bavěj… bohužel komunisti ještě nevymřeli….

Odpovědět

22. 9. 2015 (12:46)  –  Jana Buresova

0
0

Vy chytří co si po řečník na diskuzi zapněte kriminálu nebo válečnej film. Že se nestydíte!!! Vy se jako stotožňujete s tím co se tam odehrává? Pane Bože :D Já si myslím že ne ;) Řezník a celá SG poukazuje na to co se prostě bohužel děje a nemluvíme se o tom…

Odpovědět

22. 9. 2015 (13:03)  –  Michal Geb

0
0

Ti, kteří zde odsuzují Řezníka kvůli jeho tvorbě se asi ještě moc nenašli od roku 89.
Pokud Vás jeho tvorba znechucuje, pohoršuje tak se na ni přece nedívám vy idioti (nechci sem psát sprostý slova, jelikož už vidím jak nějaký dement říká, že to mám z té muziky.
Pokud se mi nelíbí film, kvůli jeho obsahu, tak se na něj nedívám, pokud se mi nelíbí interpret, tak ho neposlouchám.
Líbí se mi, jak zde donekonečna hrají zahraniční interpreti, jejichž texty nejsou o nic "lepší" než Řezníkovi, kteří jsou světoznámí umělci, jsou obdivováni , na koncerty chodí tisíce lidí a jen kvůli tomu, že zde tomu nerozumíme, tak nikdo nepindá.
Bohužel to všechno svědčí o tom, že dost jedinců se v nějakých případech (jako je tento) chová, jako by od totalitního režimu uplynulo pár měsíců a ne 25 let.
Za tyto jedince se stydím pane Blažek.

P.S. , kdybyste radši kritizoval tuto tvorbu: https://www.stream.cz/hudebni-masakry/10007321-ortel#nejnovejsi

Odpovědět

22. 9. 2015 (20:43)  –  Luděk Blaha

0
0

Vypadá to, že Píseckému světu vzrostla sledovanost. Ale tak nějak jednostranně. Ondřej Blažek zdá se být poněkud osamělým. Ti, jenž mu totalitní manýry podsouvají, svým slovníkem mnoho svobodomyslnosti neprokazují. To už se tak stává.
Záhadou mi ovšem zůstává, kam se se svými komentáři poděli místní sluníčkáři. Buď to tu nečtou, kupodivu, nebo s příchodem zimy odlétli za sluncem do teplých krajin.

Odpovědět

22. 9. 2015 (22:20)  –  Martin Halml

0
0

Všem Vám ,kteří píší negativně : Strašně moc by mě zajímalo,kdo z Vás Má rádo horory např. Saw, Texaský masakr,Patek 13, Hostel a mohl bych pokračovat do nekonečna a taky na to koukáte ne ????? Nevím,že by byl souzenej režisér třeba filmu Saw !!!! A že to není zrovna romantická série!!!! To co produkuje řezník, tomu se říká Horrorcore ,dost známej ve světě!!!! Musíte pochopit řezníka jako herce-režiséra ,je to jenom role a nic jinýho,chápu že se to někomu nelíbí,ale tak at to k…a neposlouchá !!!!!!! Tenhle styl přece není nucenej ne ? ježiš!!!!! :O Ale chápu ,jsme Češi ,do všeho jenom kecáme,škatulkujem,bojíme se nového i když o tom ho..no víme že !!!!!!!

Odpovědět

23. 9. 2015 (13:37)  –  Ing. Petr Hladík

0
0

Vážení pisatelé,
všem Vám chci vyjádřit obdiv za to, jakým způsobem se dokážete rvát o to, kdo uplatňuje svobodnější a kdo totalitnější přístupy.
Z většiny příspěvků nakonec vyplývá, že ti "nejsvobodomyslnější" naprosto bez skrupulí útočí na toho, který svobodně napsal článek.
Pro jistotu jsem se podíval do Listiny základních práv a svobod. zde je v druhém oddíle článku 17 toto:
Oddíl druhý

Politická práva

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

Tak v první řadě chci upozornit na to, že každý, i pan Ondřej Blažek má právo vyjádřit svůj názor.
Druhá věc je, v bodě 4 a k tomu předpokládám směřuje apel pana Blažka.
Domnívám se, že umožnit každou produkci v městských prostorách, určených pro prezentování kultury, není zcela vhodné. Osobně to vidím jako opatření v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti (jak je psáno v Základní listině práv a svobod).

Vaše obhajoby typu, oni to dělají taky a proti nim neprotestujete, mi připomínají hlášky hodné lavic základní školy.

Pokud nebudou nastaveny určité morální a etické mantinely ve společnosti, a nemusí to být zrovna dáno zákonem, pak mám velkou obavu o budoucnost naší společnosti.
Já osobně se vymezuji vůči šíření"umění" pana rappera Řezníka, ale i dalších, kteří propagují násilí a zlo. Zároveň bych byl velmi rád, kdyby to udělalo více lidí v rámci své vlastní svobody.

Odpovědět

23. 9. 2015 (15:17)  –  Bc. Jan Pokorný

0
0

Pod tento názor bych se podepsal.

A ostatním přeji mnohem kvalitnější a hlavně opravdovou kulturu do života :-)

Odpovědět

24. 9. 2015 (00:31)  –  Zdenka Jelenová

0
0

OK, zatím se tu nikdo nevyjádřil za Písecký svět, a pan kolega Blaha nás k tomu tak trochu vyzval… Tedy pár slov za mne: souhlasím s Petrem Hladíkem a děkuji mu, že se do diskuze zapojil. O Řezníkovi jsem dříve slyšela jen letmo v souvislosti se Slavíkem, teď jsem si tedy vyhledala to, co je dostupné na Youtube etc. Nepozvracela jsem se, jsem docela odolná, ale psychicky mi z toho dobře není. Protože pokud na tohle chodí –náctiletí a berou to jejich nutně nedospělým a nevyzrálým úhlem pohledu, pak se tedy docela obávám budoucnosti. A k motivaci ing. Martina Pohla – tady přece nejde o umělecké nutkání, ale o zcela prachsprostej kšeft. O kalkul s tím, že naše vyhraněně „korektností“ a „svobodou slova“ posedlá společnost mu to umožní a koncerty budou natřískaný, neb je to prostě in a co s načatým večerem ("prej ho zakazujou a diskriminujou – tak ho dem podpořit!").
Osobně ale díkybohu nežiju ve světě, o kterém bych chtěla být přesvědčená, že: „Svět je zasraně zlý a hnusný místo a lidi co píšou, že já sem zvrácenej, protože o tomhle skládam texty, si to prostě jenom nechtěj připustit. …baví mě vymejšlet fóry v textech a šokovat lidi, který sou zabraný do svejch šedejch životů, otrocky jen choděj do práce a věřej všemu co jim média nakecaj. To sou roboti a je moc velká sranda když je moje hudba znechucuje.“ Ne, nežiju šedej život, nevěřím, co mi média nakecaj, nepřipadám si jako robot – ale to, co jsem viděla, mě opravdu eufemisticky vyjádřeno "znechutilo". A z duše se obávám, CO tohle „umění“ může vyprovokovat u jeho věrných zaslepených fans, kteří se projevují na webech např. takto: „Život je úplně zasranej! Řezník je to co mě navádí ve svích činech, občas velká inspirace! …Ja nwm co si ti sraci o sobe mysli je videt ze nechapou co to je jinej styl muziky tak at radsi drzi hubu skurvisini nenavidim je hajzly ale jed svoje repy dal a dal at to ty vymlety mozky konecne pochopi ze tahpe hudba je nejvic je n do toho ses muj vzor a tvoje jmeno je genial. A preju hodne stesti a tomu komu se to nelibi tak at drzi hubu!!!!!!!!“
Za mne palec nahoru pro tohle jednoduché resumé (taky citace z "fanouškovského" webu): „Jestli se někomu líbí, že kopou holku do hlavy, pálej si čůráky nad zapalovačema a hrajou si s hovnama, tak mně teda fakt ne. Jen se u toho odreagujte a tleskejte, ale sorry, nejste normální!“ A normální není podle mne ani město, které tohle pustí do svého "KULTURNÍHO" zařízení!

Odpovědět

24. 9. 2015 (01:05)  –  Luděk Blaha

0
0

Tak snad už jen vzkaz neurvalcům a násilníkům
http://bit.ly/1NNizka

Odpovědět

24. 9. 2015 (20:02)  –  Ladislav Douša

0
0

Též se přikláním k táboru těch, kteří z podobných uměleckých výkonů nejsou nadšení, ovšem pokud taková vystoupení finančně nepodporuje městská pokladna, zase bych to s tím lynčováním nepřeháněl a nechal podnikatele svobodně podnikat. Mnohem více je mi smutno z toho, že při nedávných pivních slavnostech v hlavním píseckém parku hudební produkce probíhala na montovaném podiu, zatímco před časem opravený hudební pavilon sloužil jako bar, což se mi pro město Písek zdá jako mnohem větší ostuda.

Odpovědět

25. 9. 2015 (11:33)  –  Ing. Petr Hladík

0
0

Omlouvám se předem, ale nemám příliš v oblibě silná slova a lynčování je na mě dost silná káva. Domnívám se, že ani já, ani jiní, kteří se neztotožňují s filozofií rappera Řezníka, nikoho lynčovat, ani jinak atakovat, nemají v úmyslu. A to, že s takovouto formou "umění" osobně nesouhlasím a pouze se mohu domnívat, že by nemělo souhlasit více lidí, je tím nejzákladnějším právem, které mám.
Možná ještě jedna poznámka, neberu nikomu svobodu v podnikání, ale nějaké etické hranice je rozhodně potřeba dodržovat. To, že tuto akci nefinancovala městská pokladna je v pořádku a to, že se odehrála na půdě Městského Divadla je pro mě znepokojující.

Odpovědět

25. 9. 2015 (13:20)  –  Mgr. Ing. Jiří Hořánek

0
0

Vůbec se nebudu vyjadřovat ke umělecké kvalitě uvedeného koncertu, ale k naznačované odpovědnosti města za to, jaké "umění" se v jeho prostorách odehrává. Pronájem bývalé divadelky novým nájemcům provedlo Centrum kultury o.p.s. řízené správní radou a orgány města do tohoto procesu nezasahovaly, protože ani nemohly. Nicméně i kdyby k tomu měly možnost – umíte si představit takový text nájemní smlouvy, kde by si provozovatel musel každou kulturní akci předem nechat schválit na radnici? To by byla pro Svobodné opravdová lahůdka!

Odpovědět

25. 9. 2015 (16:08)  –  Ing. Petr Hladík

0
0

Dobrý den pane místostarosto,
neměl jsem ani v nejmenším na mysli, aby město nějakým smluvním vztahem regulovalo takovouto produkci v Divadelní kavárně, přesto mě to znepokojuje.
Pokud bych byl já osobně vlastníkem dané nemovitosti, asi bych tomuto také nezabránil. Primárně bych nechtěl vymýšlet nějaké formulace do smlouvy, které by takovéto produkce zakazovaly (stejně by se našly nějaké skuliny, jak to obejít), navíc to odporuje mému přesvědčení, které je postaveno spíše na důvěře a respektu. Přesto, v případě, že by takováto situace nastala, vážně bych uvažoval o tom, nadále nemovitost tomuto provozovateli nepronajímat. Opět je to pouze můj osobní postoj k celé věci.
Ještě na závěr, uvědomuji si, že z pozice Města Písku to není takto jednoduché.

Odpovědět

25. 9. 2015 (16:27)  –  Mgr. Ing. Jiří Hořánek

0
0

Vážený pane inženýre,
nejste jediný – vizte názor paní redaktorky Jelenové o tom, jak město "tohle pustí do svého "KULTURNÍHO" zařízení!"
Zcela s Vámi souhlasím s názorem, že omezeními v nájemní smlouvě se účelu dosáhne obtížně a je vhodnější vsadit na důvěru v dramaturga.
V širším kontextu mohu Vaše vyjádření vnímat jak argument pro podporu změny právní formy pronajímatele (Centra kultury) ze současné o.p.s., kde je vliv města minimální, na příspěvkovou organizaci.

Odpovědět

25. 9. 2015 (19:45)  –  Luděk Blaha

0
0

V ještě širším kontextu vnímám tento případ jako velmi pádný argument pro přestěhování Infocentra na Alšovo náměstí.

Odpovědět

26. 9. 2015 (10:55)  –  Ondřej Blažek

0
0

"Musíme se naučit žít ve svobodě, abychom ji nezneužívali, ale správně využili pro vybudování své vlastní osobnosti, každého jednotlivce a tím i celé společnosti. Obnovou morálních hodnot, navázáním na ušlechtilé snahy našich předků, se může dostat z trosek, které nám po sobě zanechala totalita." (kardinál František Tomášek v projevu z 28. 10. 1990)

Odpovědět

10. 10. 2015 (08:49)  –  Ondřej Blažek

0
0

Rapper Masových vrahů dostal 11,5 roku za vraždu. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/348110/rapper-z-masovych-wrahu-dostal-za-vrazdu-muze-v-baru-11-5-roku-ve-vezeni.html

Odpovědět

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.