Přihlášení

Děti z Ostrova tančily pro radost

17. 8. 2017 | Hanka Šefránková | Diskuze (0) | Kultura

Ranní počasí nenasvědčovalo tomu, že se nám dnešní akce vydaří bez deště. Děti se sešly v 9,30h. v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Ostrov na Nábřeží na generální zkoušku. Pak jsme se všichni přesunuli na zastávku ČSAD a vyčkávali příjezdu autobusu. Bohužel se to neobešlo bez deště. Autobus nás dovezl do Chlaponic, odkud jsme se pěšky přesunuli do Mladotic. Zde děti využily herních prvků dětského hřiště a přístřešku s lavicemi na svačinu. Volný čas jsme vyplnili skládáním puzzle tanečnic a letních motivů, přiřazováním stop ke zvířatům. Děti poznávaly obrázky rostlin luk, polí a lesů, určovaly hmatem předměty v plátěném sáčku.

Po obědě jsme se dopravili do zámečku v Drhovli. Původně plánovaná akce na nádvoří se přesunula kvůli proměnlivému počasí raději do sálu. V sále se děti adaptovaly na prostředí, využily možnosti převléknutí, ochutnaly pohoštění od seniorů a připravily se na vystoupení. Ve 13,30h. vše vypuklo. Vystoupení zahájila děvčata v sukních a zatančila dva romské tance. Na vyplnění přestávky na převléknutí děvčat následoval vědomostní kvíz pro všechny přítomné seniory. Senioři dostali několik otázek. Některé byly s nabídkou třech řešení, u jiných bylo nutno doplnit správnou odpověď. A tak senioři hádali k autorovi jeho známé dílo. Pak  doplňovali druhého známého do dvojice např. Simonová a ……….Chladil, Werich a ………….Voskovec, Julie a ………..Romeo,….. Doplňovali druhou část přísloví – Šaty dělají …….člověka. Kdo dřív přijde, ……..ten dřív mele.  Určovali město podle třech slov např: řízek, valčík, káva…….Vídeň. Dudácká muzika, rumpál, Fezko………..Strakonice. Dalším úkolem bylo po přečtení slov vyřadit, které nepatří k ostatním: např. advokát, zedník, doručovatel, programátor, sešit. Svíčka, stromeček, cukroví, kraslice, dárky. Ke každému typu otázky senioři řešili několik úkolů.

Při vystoupení tančila děvčata společné choreografie na skladby Oda kalo, Szeretlek, Sofii, Despacito, Bailando v latinskoamerickém stylu. Završením celého vystoupení byl tanec latiny smíšeného páru. Na závěr programu došlo na vzájemné předání dárků na památku. Děkujeme za pozvání a budeme se těšit na další setkání.

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.