Přihlášení

Démophobia přijede do Podčáry s folkovým kabaretem

17. 8. 2012 | Zbyněk Konvička | Diskuze (0) | Kultura

PÍSEK – Ti, kteří holdují poetice a humoru plzeňské skupiny Znouzectnost, si jistě přijdou na své 29. srpna 2012, kdy se na terasu Divadla Pod čarou po více než roce vrátí folkrockové duo Démophobia. U jeho zrodu stál právě kytarista a zpěvák Znouzectnosti Déma (vystupuje výhradně pod tímto uměleckým jménem), který si přizval ke spolupráci ostříleného kytaristu Michala Röhricha (ZNC, Semtex, skupina Marie Rottrové).

Své kořeny ve Znouzectnosti folkrocková Démophobia sice nezapře, ale její repertoár je přeci jen trochu jiný. Základ každého recitálu tvoří zhudebněné plzeňské pověsti, které oba muzikanti okořeňují surrealistickými písněmi s méně či více uvěřitelným a pochopitelným obsahem, ovšem o to více zábavným. Mezi jednotlivými písněmi navíc mezi nimi probíhá takřka kabaretní improvizovaná komunikace, ve které mohou připomenout slavné dvojice Šimka s Grosmanem či Svěráka a Uhlíře z jejich Hodin zpěvu. Déma na koncertech někdy k dobru přidá i své dadaistické morbidní pohádky.

Démophobia má zatím na svém kontě tři desky: Plzeňské pověsti aneb písně a jiné plísně (1995), Vycpávky (1999) a Mlýnek (2007).

Koncert začíná ve 20 hodin, vstupné je pouze na místě 80 korun, s klubovou kartou 50 korun.
 
http://www.demophobia.net/index.htm

http://www.youtube.com/watch?v=ASKPFX7OAJM
 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.