Přihlášení

Delikatesy z celého světa přiveze do Písku Garden Food Festival

10. 8. 2021 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

V srdci města Písku se v sobotu 14. srpna a v neděli 15. srpna uskuteční první ročník Garden Food Festivalu, který pořádá Centrum kultury města Písek ve spolupráci s NFCtron Plus. Vzhledem k tomu, že tento festival by měl být nejkvalitnějším gastro festivalem v České republice, určitě se v Palackého sadech sejdou milovníci jídla a pití a Vy nesmíte chybět mezi nimi!

Festival zahájí Markéta Hrubešová, po oba dny bude probíhat škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem, představí se šéfkuchař Ondřej Molina a další. Těšit se můžete na soutěže, doprovodný program a především prodejce se skvělým jídlem a pitím. Návštěvníci Garden Food Festivalu ochutnají například africká jídla, burgery, grilované speciality, mexickou a americkou kuchyni. Nebudou chybět ani specialisté na thajskou a japonskou kuchyni a mnoho dalších originálních pokrmů z různých koutů světa. Na své si přijdou i milovníci vína, pro které je připraveno vynikající rakouské víno a v profesionálním mobilním baru bude k dispozici čepované moravské Frizzante nebo Prosseco a s ním i míchané drinky z čerstvého ovoce a s domácími sirupy. Skvělou kávu, sladké dezerty z přírodních surovin, domácí vafle nebo lahodnou zmrzlinu také na tomto gastronomickém svátku najdete.

Návštěvníci se mohou zúčastnit různých workshopů a odnést si zážitek. Jedním z nich je i vaření s Lukášem Neckářem. Sushi mistr působí v největší škole vaření v České republice, která se zaměřuje na asijskou kuchyni. Na vysoké úrovni provádí kuchařskou show před zraky diváků, školí i profesionály. Kromě Lukáše Neckáře je připravena kuchařská soutěž s Davidem Valíčkem, kde bude možné vyhrát opravdu zajímavé ceny. Dále pod dohledem šéfkuchaře Ondřeje Moliny proběhne soutěž v otevírání ústřic nebo společné vaření s vybranými návštěvníky. Nové zkušenosti a skvělé zážitky si mohou odnést nejen dospělí, ale i děti, pro které je připravena dětská škola vaření.

Na Garden Food Festival, který s sebou přinese bohatý program včetně hudebního vystoupení, workshopy a tradiční i netradiční pokrmy, si na místě zakoupíte vstupenku, součástí které bude čip. Ten si můžete nabít kreditem na libovolnou částku. Více informací najdete na www.centrumkultury.cz nebo na www.gardenfoodfestival.cz.

Program sobota 14. srpna

10:00 Zahájení Garden Food Festivalu s Markétou Hrubešovou

10:30 Duo Duodos – hudební vystoupení

12:00 Šéfkuchař Ondřej Molina – Back2Back cooking

13:00 Radek Příhonský – Mexické sope

13:00 Lukáš Neckář — Sushi pro dospělé

14:00 Markéta Hrubešová — Tak vařím já

15:00 Soutěž v otvírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou

15:00 Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem – Sushi s dětmi

16:00 Lukáš Neckář — Color Sushi Show (o sushi od A do Z)

19:00 Adriano Trindade – hudební vystoupení brazilského zpěváka a kytaristy

Program neděle 15. srpna

10:00 Zahájení – nedělní program GFF Písek startuje!

11:00 David Valíček — Vaříme a dochucujeme octem

11:00 Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem – Sushi s dětmi

13:00 Radek Příhonský — Mexické sope

13:00 Škola vaření s šéfkuchařem Lukášem Neckářem – Sushi pro dospělé

14:00 Markéta Hrubešová — Tak vařím já

16:00 Soutěž v otvírání ústřic s šéfkuchařem Ondřejem Molinou

17:00 Oficiální ukončení festivalu

 

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.