Přihlášení

Daniel Hůlka a Lubomír Brabec v Písku

22. 5. 2019 | Centrum kultury | Diskuze (0) | Kultura

Svatojánský hudební festival se opět vrací do Písku. Opět se tak setkáme s virtuozním kytaristou Lubomírem Brabcem a mistrem muzikálového zpěvu Danielem Hůlkou. Koncert se uskuteční ve středu 19. června v Děkanském kostele. V podání jednoho z nejpopulárnějších zpěváků muzikálové scény zazní na koncertě písně barokních, klasických i současných autorů.

Festival, probíhající v celém Pošumaví si klade za cíl navázat na tradici české národní identity a kult Sv. Jana Nepomuckého v souvislosti s ostatními zemskými patrony. Proto je termínově situován mezi svátky dvou zemských patronů: mezi 16. květnem svátkem sv. Jan Nepomuckého a 28. zářím svátkem sv. Václava. Písecký kostel se pyšní s nádhernou kaplí sv.Jana Nepomuckého a tak je pro uspořádání Svatojánského koncertu tím nejvhodnějším místem, nehledě na velkolepou sochu sv. Jana na píseckém gotickém mostě.

Koncert probíhá ve spolupráci s městem Písek a Centrem kultury města Písek.V  děkanském kostele sv. Markéty začíná v 19 hodin. Vstupenky si můžete zakoupit na www.centrumkultury.cz nebo osobně na pokladně Kulturního domu a na pokladně Divadla Fráni Šrámka (Senior Point).

 

0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.