Přihlášení

Czech Open – kvalifikační soutěž pro Mistrovství světa v Line Dance v Písku

14. 10. 2016 | Redakce PS | Diskuze (0) | Kultura

5. ročník kvalifikační soutěže pro Mistrovství světa v Line dance se v píseckém Kulturním domě koná 4. – 6. listopadu. Czech Open patří mezi největší kvalifikační soutěže v Evropě. Na své si přijdou nejen diváci ale i zájemci o workshopy. Ty povedou přední zahraniční lektoři z Holandska, Švédska, Skotska atd.

Vedoucího pořádajícího tanečního souboru TCS Louisiana Toma Dvořáka jsme zastihli uprostřed pilných příprav.

Jakou účast očekáváte a kam postoupí vítězové?

Letošní soutěž bude v Písku po páté. Bude to takové malé výročí, a proto samozřejmě připravujeme něco "navíc". Tanečníkům to během roku připomínáme a připravujeme se na největší účast v historii. Momentálně je registrovaných 254 soutěžících a do uzávěrky zbývají ještě 3 týdny. Můj odhad je 360 účastníků. Zdá se, že bude i větší počet zúčastněných zemí, a Czech Open bude opět největší soutěží v Evropě. Vítězové postoupí na Mistrovství světa, tentokrát se nám ho podařilo dostat do České republiky a uskuteční se první týden v lednu 2017 v Liberci.

Jaká bude sestava poroty a jak funguje spolupráce v porotě? Znáte se i osobně?

Porota bude podobná té loňské, ale těšíme se i na dvě nové tváře. Jednou bude Rowdy Dufrene z Texasu – vynikající lektor a tanečník a Patrick Misgaiski z Německa. Spolupráce je naprosto famózní. Všichni do jednoho jsou velmi zodpovědní a k porotcování přistupují profesionálně. I když je pro všechny víkend náročný, užijeme si v zákulisí i spousty legrace a stihneme si i popovídat. Porotci jezdí do Písku s nadšením a my jsme rádi, že se Czech Open stalo v tak krátké době v Evropě pojmem. S porotci se známe osobně a s některými máme velmi, velmi přátelský vztah. Dokonce se i navštěvujeme :-)

Co obnáší organizace takové velké akce? Jak se to dá vůbec zvládnout vedle stálého zaměstnání? Jaké zkušenosti jste nasbírali z uplynulých ročníků?

…..(smích). To si asi nikdo nedokáže představit :-) Spousta volného času, noci u počítače, nadšení a hlavně skvělou partu lidí. A tou TCS Louisiana rozhodně je. Máme to o to těžší, že se k tomu všemu musíme na soutěže připravit i my. Zároveň jezdíme po ČR a učíme i české tanečníky. Máme rozdělené úkoly, kdo se o co stará, a tak to funguje bez komplikací. Můžeme se ve skupině jeden na druhého spolehnout. Z každého ročníku získáme nějakou zkušenost. Zatím máme stále nové nápady jak akci zatraktivnit apod. Doufám, že nám to ještě dlouho vydrží :-)

Které body programu bys doporučil píseckému publiku?

Zájemci  mohou přijít kdykoli během víkendu, ať už jako diváci nebo se aktivně účastnit workshopů. Podrobný program bude 14 dní před akcí na našich stránkách www.tcslouisiana.cz . Doporučuji hlavně kategorii Megastar, což je nejvyšší výkonnostní kategorie, a potom Schowcase, kde si tanečník na určenou hudbu musí udělat sám choreografii. Doporučuji i Ciople dance a kategorii Pro-am. To jsou kategorie párů.

A na co se nejvíc těšíte?

Já vždy na vyhlášení vítězů a na sobotní Gala večer. Každý rok připravujeme nějaké překvapení, nějakou extra show. Potlesk a nadšení v očích jsou pro nás asi tím největším potěšením. Ale, myslím, že se těšíme úplně na všechno.

 

Akce se koná za podpory města Písku a Jihočeského kraje pod záštitou starostky města Písku. Akce byla také zařazena do programu Jižní Čechy olympijské.

Fotogalerie k článku


0
0

Diskuze k článku +

Článek zatím nikdo nekomentoval – buďte první!

Nový komentář k článku

Pro zapojení do diskuze se nejprve přihlašte ke svému účtu.

Nejste-li registrovaným uživatelem, zaregistrujte se zde. Registrace je jednoduchá a rychlá.